Gündem Son hava durumu raporu: Salı gününe dikkat! Meteoroloji uyardı: Yağmur ve kar yağacak

Son hava durumu raporu: Salı gününe dikkat! Meteoroloji uyardı: Yağmur ve kar yağacak

Paylaş
Son hava durumu raporu: Salı gününe dikkat! Meteoroloji uyardı: Yağmur ve kar yağacak

Pazar gününden itibaren yurt genelinde hava sıcaklarının artması bekleniyor. Meteoroloji'den uyarı üstüne uyarı geldi. Son hava durumu raporunu açıklayan Meteoroloji haritayı güncelledi. Salı gününe dikkat! Meteoroloji'den uyarı üstüne uyarı geldi. Yağmur ve kar bekleniyor. İşte merak edilen detaylar...

Türkiye geneli yağışlı havanın etkisi altına girdi. Pazar gününden itibaren yurt genelinde hava sıcaklarının artması bekleniyor. Mevsim normalleri civarında seyreden hava sıcaklıklarının Pazartesi gününden itibaren tüm yurtta artarak mevsim normallerinin üzerine çıkacak.

Haberin Devamı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son tahminlere göre: Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, İç Anadolu'nun doğusu, Orta Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ile Ankara, Kırıkkale, Kırşehir, Aksaray, Bolu, Karabük, Kastamonu, Adana, Kahramanmaraş ve Ordu çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur ve sağanak, İç Anadolu’nun kuzeydoğusu, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’da karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis hadisesi görüleceği tahmin ediliyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bulunmaktadır.

Haberin Devamı

HAVA SICAKLIĞI: Ülkemizin kuzeybatı ve güneydoğu kesimlerinde 1 ila 3 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzeyli, doğu kesimlerde güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

UYARILAR

ÇIĞ TEHLİKESİ UYARISI: Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunun kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarında çığ tehlikesi bulunduğundan dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

ZİRAİ DON TAHLİKESİ UYARISI: Ülkemizin iç ve batı bölgelerinde hafta sonunda sıcaklıkların düşmesine bağlı olarak; Cumartesiyi Pazara bağlayan gece, Marmara’nın güneyi (Çanakkale’nin iç kesimleri, Balıkesir ), ile İç Ege’de (Kütahya, Afyonkarahisar, Uşak) hafif şiddette, Pazar ve Pazartesi günleri İç Anadolu ile Batı ve Orta Karadeniz’in iç kesimlerinde hafif yer yer orta şiddette, Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinde orta şiddette yer yer kuvvetli don hadisesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı başta zirai faaliyetlerle uğraşan çiftçiler olmak üzere ilgililer ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KAR YAĞIŞI ETKİLİ OLDU

Kayseri'de akşam saatlerinde etkili olan kar yağışı sonrasında yüksek kesimlerde zemin karla kaplandı. Şehirde öğleden sonra başlayan yağmur, yüksek kesimlerde akşam saatlerinde yerini kar yağışına bıraktı. Yağış sonrası zemin karla kaplanırken, Meteoroloji 7. Bölge Müdürlüğü'nce yapılan yazılı açıklamada önümüzdeki günlerde yüksek bölgelerde kar yağışının aralıklarla devam edeceği bildirildi. Açıklamada ayrıca beklenen zirai don nedeniyle de gerekli tedbirlerin alınması istendi.

Haberin Devamı

SAĞANAK YAĞIŞ ETKİSİNİ GÖSTERDİ

Mardin’de öğle saatlerinden itibaren aralıklarla etkili olan sağanak yağış nedeniyle, günlük yaşam olumsuz etkilendi. Yağışa hazırlıksız yakalananlar yolda yürümekte zorluk çekti, korunmak için açık olan iş yerleri ile bina saçaklarının altına sığındı. Kızıltepe ilçesinde ise yağış sonrası, ilçe otogar alanı ile bazı ana cadde ve sokaklar, sular altında kaldı. Zemin katlardaki bazı ev ve iş yerlerini su basarken, araç sürücüleri ilerlemekte güçlük çekti.

Yağışta Tepebaşı Mahallesi’ndeki ‘Halı Sokak’ olarak da bilinen 624’üncü Sokak, sağanak yağışın etkisiyle su altında kaldı. Yağış nedeniyle çevrede yaşayan ve sokaktan geçmek isteyen vatandaşlar zor anlar yaşadı.

Haberin Devamı

TATVAN BEYAZA BÜRÜNDÜ

Tatvan ilçesinde son günlerde cemrenin yere düşmesiyle birlikte hava sıcaklıkları mevsim normallerine dönmüştü. İlçede aralıklarla yağan yağmur akşam saatlerinde yerini kar yağışına bıraktı. Kar yağışı baharı bekleyen Tatvanlıları bir yandan üzerken, bir yandan da çocukların eğlencesi haline geldi. Evlerinin önünde kartopu oynayan çocuklar kar yağışının tadını çıkarırken Mart ayında yağan kar yağışından oldukça memnun olduklarını dile getirdi.

MARMARA
Parçalı ve çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Gece ve sabah saatlerinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

EDİRNE 1°C, 14°C
Parçalı ve çok bulutlu

İSTANBUL 4°C, 12°C
Parçalı ve çok bulutlu

KIRKLARELİ 0°C, 12°C
Parçalı ve çok bulutlu

KOCAELİ 3°C, 14°C
Parçalı ve çok bulutlu

EGE
Parçalı ve çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Gece ve sabah saatlerinde iç kesimlerde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

A.KARAHİSAR -2°C, 10°C
Parçalı ve çok bulutlu

DENİZLİ 5°C, 17°C
Parçalı ve çok bulutlu

Haberin Devamı

İZMİR 7°C, 17°C
Parçalı bulutlu

MANİSA 4°C, 17°C
Parçalı ve çok bulutlu

AKDENİZ
Parçalı ve çok bulutlu, Adana ve Kahramanmaraş çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Gece ve sabah saatlerinde iç kesimlerde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

ADANA 7°C, 20°C
Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

ANTALYA 12°C, 21°C
Parçalı ve çok bulutlu

HATAY 7°C, 19°C
Parçalı ve çok bulutlu

MERSİN 9°C, 19°C
Parçalı ve çok bulutlu

İÇ ANADOLU
Parçalı ve çok bulutlu, Ankara, Kırıkkale, Kırşehir ve Aksaray çevrelerinin yağmur ve karla karışık yağmur, yükseklerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ANKARA -1°C, 10°C
Parçalı ve çok bulutlu

ÇANKIRI 0°C, 10°C
Parçalı ve çok bulutlu

ESKİŞEHİR -1°C, 11°C
Parçalı ve çok bulutlu

KONYA -1°C, 9°C
Parçalı ve çok bulutlu

BATI KARADENİZ
Parçalı ve çok bulutlu,Bolu, Karabük ve Kastamonu çevrelerinin yağmurlu yükseklerinin karlakarışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Gece ve sabah saatlerinde iç kesimlerde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

BOLU -3°C, 10°C
Parçalı ve çok bulutlu, yağmurlu

DÜZCE 1°C, 14°C
Parçalı ve çok bulutlu

SİNOP 7°C, 10°C
Parçalı ve çok bulutlu

ZONGULDAK 4°C, 9°C
Parçalı ve çok bulutlu

ORTA ve DOĞU KARADENİZ
Parçalı ve çok bulutlu, Orta Karadeniz2in iç kesimleri, Doğu Karadeniz ile Ordu çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, kıyılarda yağmur ve sağanak, iç ve yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülmesi bekleniyor. Gece ve sabah saatlerinde iç kesimlerde yer yer pus ve sis hadisesi tahmin ediliyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarında çığ tehlikesi bulunmaktadır.

AMASYA 2°C, 10°C
Parçalı ve çok bulutlu

SAMSUN 4°C, 10°C
Parçalı ve çok bulutlu

TOKAT 1°C, 8°C
Parçalı ve çok bulutlu

TRABZON 7°C, 10°C
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı

DOĞU ANADOLU
Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarında çığ tehlikesi bulunmaktadır.

ERZURUM -3°C, 2°C
Çok bulutlu, kar yağışlı

KARS -6°C, 2°C
Çok bulutlu, kar yağışlı

MALATYA 0°C, 11°C
Çok bulutlu, yağmurlu

VAN -3°C, 4°C
Çok bulutlu, karla karışık yağmur ve kar yağışlı

GÜNEYDOĞU ANADOLU
Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin doğusunun yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

DİYARBAKIR 1°C, 13°C
Parçalı ve çok bulutlu, sağanak yağışlı

GAZİANTEP 3°C, 15°C
Parçalı ve çok bulutlu

SİİRT 4°C, 9°C
Parçalı ve çok bulutlu, sağanak yağışlı

ŞANLIURFA 4°C, 15°C
Parçalı ve çok bulutlu