Gündem Suruç yatırımlarla büyüyor

Suruç yatırımlarla büyüyor

Paylaş
Suruç yatırımlarla büyüyor

Alt yapıdan sosyal hayata, kadın istihdamından spor tesislerine kadar tüm alanlarda değişim ve dönüşümün yaşandığı Şanlıurfa Suruç’ta, yeni projeler için de çalışmalar devam ediyor.

Eskiden beri cins at yetiştiriciliği ile meşhur olan Şanlıurfa’nın Suruç ilçesi, coğrafi işaretli narıyla, eşsiz lezzetleri ve birçok medeniyete ev sahipliği yapmasıyla da dikkat çekiyor. Suruç; Urfa’nın meşhur narlarının olgunlaştığı yerlerden biri olarak nar ekşisi yapımı için ideal bir bölge ve at yetiştirme merkezi. Eğitimden alt yapıya, sosyal yaşamdan spora kadar değişim ve dönüşümüyle adından sıkça söz ettirmeye başlayan Suruç’ta projeler bir bir hayata geçiriliyor.

Haberin Devamı

‘SORUNLAR HIZLA ÇÖZÜLÜYOR’

Suruç Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili İbrahim Güneş, ilçede kötü olan alt yapıyı düzenlemek için ilçeyi adeta şantiyeye çevirdiklerini söyledi. Yapılan çalışmalar ve projelerle ilgili bilgi veren Belediye Başkan Vekili Güneş, “İlçemizin alt yapısı oldukça kötü durumdaydı. İlçeyi adeta şantiyeye çevirerek alt yapıyı baştan sona yeniliyoruz. Bunları yaparken de vatandaşımız mağdur olmasın diye yoğun çaba harcıyoruz. Örneğin 2025’te bitmesi öngörülen elektrik alt yapımızı 2023 sonuna yetiştirdik ve bugün ilçemizdeki elektrik kesintilerinin tam anlamıyla önüne geçtik. İlçede kullanılamaz hale gelmiş kanalizasyon alt yapısını da Büyükşehirle birlikte baştan sona yeniliyoruz. İçme suyu alt yapısını da tamamladık, Mayıs’ta da arıtma tesisimizi tamamlayacağız” diye konuştu.

Haberin Devamı

EĞİTİME ÖNEM VERİLİYOR

Öğrencilerin ve öğretmenlerin motivasyonunu artırmak için kötü durumdaki köy okullarında da gerekli tüm çalışmaların yapıldığını aktaran İbrahim Güneş, “Kötü durumdaki köy okullarımızın fiziki koşullarını iyileştiriyoruz. Bu bağlamda 67 okulumuzu elden geçirdik. İhtiyaçları olan malzemeleri teslim ettik. Çevre düzenlemeleri yaparak öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizin motivasyonunu arttırmaya önem verdik” ifadelerini kullandı.

İLÇE TAMAMEN GÜÇLENİYOR

Suruç Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili İbrahim Güneş, Suruç’un her geçen gün gelişen ve değişen bir ilçe olduğuna dikkat çekerek, “İlçede uluslararası maçlara tanıklık edecek hokey sahasını hizmete açarak gençlerimizi eğitimle ve sporla ön plana çıkmasını sağlıyoruz. Yine yakın zamanda ulusal basının gündeminde olan Muaythai Bölge Şampiyonası ilçemizde gerçekleşti. Türkiye’nin çoğu illerinden gelen sporcularımız ilçemizde müsabakalara katılarak, Avrupa şampiyonasına girmeye hak kazandı. Suruç artık terörle değil, eğitim ve spor ile ön plana çıkmaya başladı” dedi.

‘45 PROJE DEVAM EDİYOR’

İlçede şu anda toplam 45 devam eden ve tamamlanan projenin bulunduğunu anlatan Başkan Vekili İbrahim Güneş, şu bilgileri verdi: “Altyapı ve üstyapı çalışmaları, çarşı ve cadde cephe sağlıklaştırma, kütüphane, halk ekmek, gastronomi merkezi, sosyal tesisler, cami, Suruç kümbet evleri, Lavanta Bahçesi, 24 derslikli okullarımızın yapımı, merkez ve kırsal okullarımızın tüm bakımları, parklarımızın restorasyonu, meydan projesi, aydınlatma, park projeleri, spor salonları, halı sahalar, kent estetiği projesi, AB destekli sıfır atık ve geri dönüşüm projesi, beşli ticaret merkezi, AB destekli girişimcilik ve tasarım merkezi proje gibi çalışmalarımız ile Suruç, yeniden güçleniyor. Anavatanı Mezopotamya olan buğdayın, ekmeğe dönüşmesi ve sofralarda yer almasını sağlayan Halk Ekmek Fabrikası ve Suruç Butik Fırın projesiyle de istihdama katkı sağlanırken günlük 35 bin ekmek üretiliyor. Hayata geçirdiğimiz bu projenin hedefi her eve daha uygun fiyatlı ve daha sağlıklı ekmeğin girmesi. Çölyaklı vatandaşlara glütensiz ekmek, ihtiyaç sahibi haneye ücretsiz ekmek desteği de sağlanmış oluyor.”

Haberin Devamı

1.5 MİLYAR LİRA HARCANDI

Yolların birçoğunun daha önce hiç asfaltlanmadığını belirten İbrahim Güneş, “Köy yollarımız kullanılamaz haldeydi. İlçe merkezimizi ve köy yollarımızı Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’nin de desteğiyle sıcak asfaltla kaplayıp sürücülerimizin ve ilçe halkımızın hayatını kolaylaştırdık. Şu an yollarımızın yüzde 85’i tamamlanmış durumda. Ayrıca ilçemizde 1.5 milyar liralık yatırımla yapımı devam eden çevre yolumuzun da çok yakın zamanda bir kolu Mürşitpınar Sınır Kapısı’na, diğer bir kolu da Akçakale ilçesine ulaşımı sağlayacak” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

UCUZ VE SAĞLIKLI EKMEK

İlçe halkının ekonomik refahını da düşünerek projeleri şekillendirdiklerine dikkat çeken Başkan Vekili Güneş, “İlçemizde önemli bir ihtiyaç olarak gördüğümüz halk ekmek fabrikasını hizmete açtık ve tesisimizde günde 35 bin ekmek üretiyoruz. Vatandaşlarımıza ucuz ve sağlıklı ekmek sunma gayretiyle şu an 3.5 liradan ekmek satışı gerçekleştiriyoruz” dedi.

ÖNCELİK: EŞİTLİK İLKESİ

Sosyal hayata dair projelerin de gerçekleştirildiğini söyleyen Güneş, Türkiye’nin en modern fitness salonlarından birini ilçeye kazandırarak, vatandaşların hizmetine sunduklarını belirtti. Güneş, “Eşitlik ilkesiyle günün yarısını kadınlarımızın diğer yarısını erkeklerimizin kullanımına tahsis ediyoruz. Tesisimize olan talep her geçen gün katlanarak artıyor” dedi. İlçe genelinde 32 yeni park inşa ettiklerini ve sosyal hayatı canlandıracak çalışmalar gerçekleştirdiklerini söyleyen Güneş, “Gastronomi Merkezimiz ile bölge ve dünya lezzetlerini vatandaşlarımıza sunuyoruz. Vatandaşların sosyalleşebileceği Fırın Cafe açıldıktan sonra ilçede önemli bir potansiyel olduğunu fark eden girişimciler ilçe genelinde 4-5 yeni cafe ve pastane açtılar” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

KADIN İSTİHDAMINA DESTEK SÜRECEK

Başkan Vekili Güneş, ilçedeki kadınlara yönelik projelerle kadınların hem üretime katılması hem de istihdamın desteklenmesi için çalışmalar yaptıklarını ve bu çalışmaların devam edeceğinin de altını çizdi. Açılan 4 Aile Destek Merkezi’nde kadınların el emeği ürünlerini sergileyip tüketici ile buluşturduklarını belirten Güneş, “Bugün ortalama 600 kadınımız bu merkezlerimizden faydalanmakta. Aynı zamanda kadınlarımızın iş hayatına dahil olması en öncelikli gündemimiz. Belediyemize aldığımız yeni personelin de en az yarısının kadın olmasına gayret gösteriyoruz” dedi.