Gündem Tatilciler akın akın dönüyor! Sürücüler dikkat, yasak başlıyor

Tatilciler akın akın dönüyor! Sürücüler dikkat, yasak başlıyor

Paylaş
Tatilciler akın akın dönüyor! Sürücüler dikkat, yasak başlıyor

Geri dönüş yoluna geçen tatilciler, 43 ilin geçiş güzergahı "kilit kavşak" Kırıkkale'de trafik yoğunluğu oluşturdu. Öte yandan Bolu, Düzce ve Sakarya illerinde, 9 günlük bayram tatilinin son günü bazı araçların yola çıkması yasaklanacak.

9 günlük Ramazan Bayramı tatili dolayısıyla bir hafta önce memleketlerine ve tatil beldelerine gitmek üzere yola çıkan tatilcilerin dönüş yolculuğu sürüyor. 43 ilin geçiş güzergahındaki "kilit kavşak" Kırıkkale'de, Jandarma Genel Komutanlığına ait helikopterle, kara yolundaki trafik yoğunluğu havadan gözlemlendi.

Haberin Devamı

Polis ve jandarma ekiplerinin sorumluluk bölgelerindeki Kırıkkale-Ankara, Kırıkkale-Kayseri ve Kırıkkale-Samsun kara yollarındaki trafik yoğunluğu ve alınan tedbirler denetlendi. Havadan yapılan denetimlere, Vali Mehmet Makas, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Ali Durmuş, İl Jandarma Komutanı Albay Barış Cücen ve İl Emniyet Müdürü Mustafa Emre Başbuğ katıldı.

Özellikle araç trafiğinin en yoğun olduğu "kilit kavşak" noktasında trafik ekipleri herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için çalışmalarını sürdürüyor. Polis, sürücülerin emniyet şeridini kullanmamaları için ekip aracının hoparlöründen uyarılar yaptı.

Dönüş trafiğinin pazar günü akşam saatlerine kadar sürmesi bekleniyor.

KAMYON, ÇEKİCİ VE TANKERLERİN YOLA ÇIKMASI YASAK

Haberin Devamı

Bayram tatili dönüş yolculuğu sürüyor. Dönüşü son güne bırakan sürücüler için yollarda çeşitli tedbirler alındı. Düzce Valiliği tarafından yapılan açıklamada, “Bayram tatili dönüşü trafik yoğunluğunun önüne geçilmesi vatandaşların güvenli seyahatlerinin sağlanması ve trafik kazalarının azaltılması amacıyla Bolu, Düzce ve Sakarya illeri sınırları içerisinde kamyon, çekici ve tanker cinsi araçların trafiğe çıkışının sınırlandırılması uygun görülmüştür. Bu dahilde bahse konu araç türlerindeki araçların Anadolu Otoyolu ve D-100 Karayolu İstanbul istikametine (Bolu-Düzce-Sakarya il sınırları arasında) 14 Nisan Pazar günü Saat 05.00 ile 15 Nisan Pazartesi günü saat 05.00 saatleri arasında araçların geçişine izin verilmeyecek” denildi.