Gündem Tavşancıl nerede? Depremde yıkılmayan Tavşancıl nereye bağlı?

Tavşancıl nerede? Depremde yıkılmayan Tavşancıl nereye bağlı?

Paylaş
Tavşancıl nerede? Depremde yıkılmayan Tavşancıl nereye bağlı?

Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremin ardından Tavşanlı sosyal medyada merak konusu oldu. Kahramanmaraş depreminde 1 yıllık binaların yıkılması tepkilere neden olurken 1999 depreminde fay hattı üzerindeki Tavşancıl’da imar planıyla tek bir binanın bile yıkılmamasını akıllara getirdi. Peki Herkesin araştırdığı Tavşancıl nerede ve Tavşancıl depremde nasıl yıkılmadı?

Fay hattının üzerinde olmasına rağmen Gölcük depreminin yıkamadığı Tavşanlı nerede ve nereye bağlı olduğu merak ediliyor. Tavşancıl nerede ve depremde yıkılmayan Tavşancıl nereye bağlı olduğu sosyal medyada gündeme geliyor. Tavşancıl nerede? Depremde yıkılmayan Tavşancıl nereye bağlı? Detaylar haberimizdedir…

Haberin Devamı

TAVŞANCIL NEREDE?
Marmara Bölgesinde bulunan ve yıkıcı Gölcük depreminde etkilenmeyen Tavşancıl, 700 yıllık bir tarihe sahiptir. Tavşancıl beldesi, 21 Aralık 1987 tarihinde verilen kararla köyden beldeye dönüşmüştür.

Tavşancıl, 2008 senesinde Temmuz ayına kadar Gebze ilçesine bağlıydı bir beldeydi. Daha sonra Şubat 2008 tarihinde yayınlanan kararname ile Tavşancıl, Dilovası'na bağlandı. Tavşancıl beldesi, Kocaeli'nin Dilovası ilçesine bağlı bir beldedir. Tavşancıl bağlı olduğu Dilovası'nın ilçe merkezine 3.3 kilometre uzaklıktadır. Tavşancıl beldesi, Kocaeli şehir merkezine yaklaşık 27 kilometre mesafesindedir.