Gündem Tekno düzenbaz! Mağdurların parasıyla lüks hayat

Tekno düzenbaz! Mağdurların parasıyla lüks hayat

Paylaş
Tekno düzenbaz! Mağdurların parasıyla lüks hayat

Yozgat'ta drone fabrikası, İzmir'de kripto para şirketi kurma yalanıyla yüksek kâr vadederek 2 bin 500 kişiyi 'çarpan' Sedat Ocakçı, 2.5 milyar lirayla ortadan kayboldu. Ocakçı ve eşi yurt dışına kaçmak üzereyken dün Adana'da yakalandı.

Ocakçı Holding’in sahibi Sedat Ocakçı’nın (34) adı, geçen yıl Yozgat'a insansız hava araçları (İHA) fabrikası kurma vaadiyle reklam filmleri çekmesiyle duyuldu. Ardından dünyanın ilk şehir tokeni olan İzmir Token’i halka arz eden Barış Turgut’la yaptığı protokol sonrası 15 milyonluk yatırımla gündeme geldi. Drone fabrikası kurma vaadiyle büyüyen ve Çiğli’de holding binası açan Sedat Ocakçı, aylık yüzde 17 faiz vadederek para topladı.

Haberin Devamı

BİR HAFTADIR KAYIPTI

Ancak Ocakçı’nın yeğeni siber güvenlikçi Salih Han'ın 2.5 milyar liralık soğuk cüzdanla Dubai’ye kaçtığı öğrenilince iş değişti. Sedat Ocakçı bir hafta önce ortadan kayboldu. Evini, arabasını satıp paralarını kaptıran 30 kişi ise şikayetçi oldu. Polis, İzmir'de Ocakçı'ya ait üç işyeri ve 30 kişiye ait adreslere baskın düzenledi. Ancak holding binası boş ve şirket tabelaları ise sökülmüştü. 2 bin 500 kişinin 2.5 milyar lira dolandırıldığı anlaşıldı.

HEDİYE PAKETİNDE OTOMOBİL

Sedat Ocakçı’nın paylaştığı diğer bir diğer video ise lüks yaşamını gözler önüne serdi. Holdingin bahçesinde eşiyle yürüyen Ocakçı, iki büyük hediye paketinin kurdelesini eşine açtırıyor, eşinin ’Ay inanmıyorum’ bağırışıyla paketten iki spor araba çıkıyor.

Haberin Devamı

ViDEO ÇEKiP GÖNDERDi

Sosyal medyadan paylaştığı videoyla mağdurlara seslenen Sedat Ocakçı, "Beni rahat bırakmamanıza rağmen sistemimi kurdum. Hızlı şekilde fon girişlerini sağlıyorum ve kazandıkça, sırayla azar azar hepinize o çok sevdiğiniz paralarınız yatacak. Sahadayım, hiçbir yere gitmedim" dedi. Sedat Ocakçı, eşi Seçilay Ocakçı ile birlikte yasadışı yolla Kıbrıs’a kaçış hazırlığındayken Adana’da yakalandı. Operasyonda gözaltı sayısı 26’ya çıktı.

Haberin Devamı