Gündem Tren gelir hoş gelir

Tren gelir hoş gelir

Paylaş
Tren gelir hoş gelir

İlk seferi 1936’da yapılan, 2008’de yolcu taşıyan tren seferlerinin kaldırılmasıyla sessizliği bürünen Burdur Garı’na 15 yıl sonra tren geldi. Törenle karşılanan Güller Ekspresi’nin yolcuları arasında 88 yıl önce ilk sefere katılan babalarının anısını yaşatmaya gelen bir çift de yer aldı.

Atatürk’ün talimatıyla yapılan ve 1936’da hizmete açılan Burdur Garı, uzun yıllar bölgenin önemli ulaşım noktalarından birisi oldu. Burdur-İzmir seferlerinin yapıldığı Güller Ekspresi ile Burdur-İstanbul seferlerinin yapıldığı Pamukkale Ekspresi’nin 2008’de kaldırılmasıyla yolcu taşımacılığı yapılmayan garı sadece yük vagonları kullandı. Güller Ekspresi 15 yılı aşkın aradan sonra dün Burdur-İzmir seferine başladı.

Haberin Devamı

88 YIL SONRA

Burdur’dan kalkan ilk trenle tıp eğitimi için İstanbul’a giderken garda hatıra fotoğrafı çektiren Mehmet Abdullah Çiftçibaşı’nın kızı Ayhan ile eşi İsmail Vural, onun hatırasını yaşatmak için gardaydı. İsmail Vural, “88 yıl önce kayınpederimin ilk trende yaşadığı heyecanı yaşıyoruz” derken, Ayhan Çiftçibaşı Vural, “Babam hep ‘ilk trenle tıp okumaya gittim’ derdi. Tren tekrar Burdur’a geliyor olunca gelip görmek istedik” diye konuştu.

Burdur 15 yıl sonra yolcu trenine Güller Ekspres ile kavuştu