Gündem Tüm kasabanın psikolojisini bozan cinayet! Çorba yapıp insanlara içirdi

Tüm kasabanın psikolojisini bozan cinayet! Çorba yapıp insanlara içirdi

Paylaş
Tüm kasabanın psikolojisini bozan cinayet! Çorba yapıp insanlara içirdi

1996 yılında Türkiye gündemine bomba gibi düşen katil Oktay Tayfun Bölge’nin hikayesi herkesi şoke etti. Uzun süre herkesi tedirgin eden katilin işlediği cinayetin ardından katlettiği küçük çocuğun etlerinden ve kemiklerinden çorba yaparak lokantasında müşterilere servis ettiği ortaya çıktı.

Barış Sözal / Posta.com.tr | 1996 yılının ağustos ayında Manisa’da, sıcak, sıradan huzurlu bir geçiyordu. Ta ki halkın huzuru dehşet veren bir olayla bozulana kadar. O yaz okulların tatil olmasıyla Kırkağaç'a bağlı İlyaslar Kasabası'nda tütün kırarak geçinen Kurt ailesinin en küçük oğlu Mustafa merkezdeki sanayi mahallesinde çalışmaya başlamıştı.

Haberin Devamı

İŞE DİYE ÇIKTI, BİR DAHA GERİ DÖNMEDİ

Amacı ailesinin geçimine katkıda bulunmak ve bir yandan da iş öğrenmekti. Her sabah erkenden kasabadan minibüsle sanayideki iş yerine gidiyor ve akşam çok geç olmadan eve dönüyordu. Bir gün küçük çocuk normal dönüş saatinde eve gelmedi. Telaşlanan anne ve baba köylerinde oğullarını aramaya çıksa da ondan hiçbir iz bulamadı. Çocuk, en son sabah işe giderken görülmüş ve bir daha görülmemişti.

Aile, çocuklarının kaybolduğunu karakola giderek haber verdi. Polis ve jandarma, bir anda sır olan çocuğu kasaba ve ilçe merkezinde günlerce aradı fakat bir sonuç alamadı. Kayıp dosyası gibi ele alınan olayın seyri acı bir tesadüfle değişecekti. Kayboluşunun 17. günü acılı anne, oğlu bulunur umuduyla komşularını kapı kapı dolaşıp dua etmelerini istiyordu.

Haberin Devamı

ANNESİ ÖNCE KIYAFETLERİNİ SONRA KAFASINI BULDU

Çaresiz acılı anne, kestirme olarak kullandığı zeytinlikte oğlunun elbiselerini buldu. Biraz daha ilerlediğinde ise elbiselerin yaklaşık 50 metre uzağında bir de kafatası gördü.

Anne o anda beyninden vurulmuşa döndü. Ne yapacağını bilemez halde çaresiz bir şekilde kocasına haber verdi. Olay yerine gelen babadan hemen sonra polis ve jandarma ekipleri de geldi. Olay yerinde yapılan inceleme ve araştırmada birkaç kemik daha bulan ekipler, kemiklerin üzerindeki etlerin bıçak benzeri bir aletle kazındığı tespit etti. Olayı duyan tüm ilçe vatandaşları şaşkınlık ve korku içerisindeydi. Ekiplerin soruşturması sürerken olayı aydınlatacak ifade Mustafa'nın her gün işe birlikte gittiği arkadaşından geldi.

Olay anında Mustafa'nın yanında olduğunu ama korkusundan bugüne kadar konuşamadığını söyleyen çocuk olayı tüm ayrıntısıyla savcıya şöyle anlatıyordu:

“Birlikte öğle yemekleri için gittiğimiz lokantanın sahibi Oktay Tayfun Bölge bize iyi davranıyor, sohbet ediyor hatta yediklerimizden para almıyordu. İlçe merkezinde bizi gezdiriyordu ve güvendiğimiz biri haline gelmişti. Olaydan bir gün önce istersek arabasıyla bizi işe götürebileceğini söylemişti ve o sabah için sözleşmiştik.”

CİNSEL İLİŞKİYİ REDDEDİNCE ZORLADI

Olay sabahı 2 arkadaş köyün çıkışında henüz gerçek yüzüyle tanışmadıkları cani sapık adamı bekliyorlardı. Daha önce kardeşini öldürdüğü için 7 yıl hapis yatan adam geldiğinde, çocuklara sapıkça bir ilişki teklif etti. Çocuklar reddetse de korkutarak önce Mustafa'ya sonra arkadaşına cinsel saldırıda bulundu.

Haberin Devamı

Daha sonra panik olan sapık katil, elindeki bıçakla Mustafa’nın kafasını kesmeye başlayınca arkadaşı kaçmaya başladı. Bu ifadenin üzerine ekipler, Oktay Tayfun Bölge’nin evine baskın yaptı. Yapılan baskında evde gözaltına alınan katil, cinayet gününden beri normal hayatına devam ederken suçlamaları da kabul etmedi. Suçlamaları kabul etmese bile savcının talimatıyla cezaevine gönderildi.

TÜM KASABANIN PSİKOLOJİSİ BOZULDU

Olayın vahşetini başka bir boyuta çıkaran gerçekler ise kısa bir süre sonra ortaya çıktı. Lokanta sahibi olan katil, öldürdüğü çocuğu lokantasının mutfağında parçalara ayırmıştı. Daha sonra etlerini kemiklerinden ayırıp yemeklerde kullanmış, kazınması zor parçalardaki etleri kemikten kolay sıyrılsın diye kazanlarda kaynatıp çorba yapmış ve kemiklerle elbiseleri olay yerine atmıştı.

Yani soruşturmaya katılan polisler dahil yöre halkı 17 gün boyunca bir yandan kayıp çocuğu ararken bir yandan da onun etlerini yemişti. Olayın duyulmasıyla lokantanın hemen hemen tüm müşterileri psikolojik sorunlar yaşamış ve kafalarındaki soru işaretlerinden asla kurtulamamıştı.

Haberin Devamı

Tüm ilçeyi hatta ülkeyi dehşete düşüren bu cinayet ve sonrasında yaşananlar her zaman olduğu gibi bir süre sonra unutulsa da evlatlarını kaybeden ailenin acısı hiçbir zaman dinmemişti.

Katiller hakkında görüşünü aldığımız Uzman Klinik Psikolog Berk Karaoğlu şu ifadeleri kullandı:

“Antisosyal kişilikler dürtüsel durumlarda pişmanlık duymadıkları için, bunu saldırganlık veya cinsellik noktasında hiç vicdan yapmadan empati duymadan tüm bu olayları gerçekleştirebilirler. Ve bu eylemlerin neticesinde de sadece kendilerini düşündükleri için, aslında derinlerde büyük korkuları olurlar. Maktulün varlığını tümüyle ortadan kaldırmak adına her şeyi yapabilir. Bunu da bir haz aracına dönüştürebilirler. O açıdan böyle vakalarda, katili normal davranışlar sergileyecek bir insan olarak düşünmemek lazım.”