Gündem Türk Başkonsolosluğu'na saldırı girişimi! Ankara Büyükelçisi ile görüşüldü

Türk Başkonsolosluğu'na saldırı girişimi! Ankara Büyükelçisi ile görüşüldü

Paylaş
Türk Başkonsolosluğu'na saldırı girişimi! Ankara Büyükelçisi ile görüşüldü

Belçika'daki PKK provokasyonu Almanya'ya sıçradı. Hannover kentindeki Türkiye Başkonsolosluğu'na PKK yandaşları saldırı düzenledi. Almanya'nın Ankara Büyükelçisi ile görüşülerek Türkiye'nin tepkisi iletildi. Dün de Belçika'da PKK yandaşları, Türk vatandaşlarını hedef alan saldırılarda bulunmuştu.

Belçika'da sokaklara inen PKK yandaşları, Türk vatandaşlarına ait iş yerleri ve Ülkü ocağı binasını hedef alarak saldırmıştı. Terör destekçileri, kendilerine yönelik bu saldırılara cevap veren Türkleri ise sosyal medyadan hedef göstererek bir çok Avrupa ülkesinden kalabalık grupların Belçika'ya destek için gelmesini istedi. Yaşanan gerilim Almanya'ya da sıçradı. Hannover kentindeki Türk Başkonsolosluğu PKK'lılar tarafından taşlı, sopalı saldırıya uğradı.

Terör örgütü sempatizanlarının gece saatlerinde düzenlediği saldırı kameralara yansıdı. Bir grup, konsolosluk binasına ellerine geçen ne varsa fırlatarak terör örgütü lehine slogan attı. Saldırganlar, bir süre sonra olay yerinden kaçarak gözden kayboldu.

Haberin Devamı