Gündem Uçurumda ölümden dönüş

Uçurumda ölümden dönüş

Paylaş
Uçurumda ölümden dönüş

Antalya’da sosyal medya fenomeni Ozan Kuşçu, 60 metrelik uçurumun ortasına kurduğu hamaktayken halatların kopmasıyla 20 metrelik boşluğa düştü. Kuşçu, beline bağlı ipin düğümünün bir yere takılmasıyla ölümden döndü.

Antalya Konyaaltı’nda yaşayan sosyal medya fenomeni Ozan Kuşçu (24), 60 metrelik Güver Uçurumu Kanyonu’nun ortasına üçgen bir hamak kurdu. Burada geçireceği 24 saati kaydetmeyi planlayan Kuşçu, tedbirlerini aldıktan sonra halatlarla hamağa çıktı. Hamağın üzerinde video kaydını başlatan Kuşçu, bu sırada kanyonda bulunan arkadaşına “Bana bir şey olursa hakkınızı helal edin” dedi. Kuşçu’nun cümlesini bitirmesiyle halatlardan biri koptu. Uçurumda 20 metre boşluğa düşen Kuşçu, halatlara tutundu. Elleri kesilen Kuşçu, beline bağladığı ipin düğümünün bir yere takılmasıyla uçurumun dibine düşmekten kurtuldu.

Haberin Devamı

MUCİZE GİBİ

Arkadaşının ihbarıyla olay yerine giden kurtarma ekibi, 2 saatlik uğraşla Kuşçu’yu kurtardı. Yaşadıklarını anlatan Kuşçu, “Hamağa çıktığımda içimde kötü bir his vardı. O yüzden arkadaşıma ‘Hakkınızı helal edin’ dedim ve 3 saniye sonra hamaktaki ip bir anda koptu. İpin sonuna attığımız düğümün takılmasıyla hayatta kaldım. Çok güvenlik önlemi almıştık ama bunlar başıma geldi. Hiç beklemiyordum, resmen ölümden döndüm. İlk etapta kurtulacağımı düşünmedim çünkü 60 metreye doğru dengesiz bir şekilde düşüyordum. Hayatta olmam büyük bir şans” dedi.