Gündem Ukrayna'da 2 Türk kızını katleden cani Pendik'te yakalandı

Ukrayna'da 2 Türk kızını katleden cani Pendik'te yakalandı

Paylaş
Ukrayna'da 2 Türk kızını katleden cani Pendik'te yakalandı

Ukrayna'da okuyan Türk kızları Buket Yıldız (21) ve Zeynep Hüsünbeyi öldürdüğü gerekçesiyle aranan Hüsnü Can Ç., İstanbul Pendik'teki Kurtköy Mezarlığı'nda kurusıkı tabanca ve bıçakla yakalandı

Ukrayna'da Harkov Ulusal Karazin Üniversitesi Tıp Fakültesi ikinci sınıf öğrencisi olan Türk kızları Buket Yıldız (21) ve Zeynep Hüsünbeyi'nin (20) ölümü, Türkiye'de şok etkisi yaratmıştı.

Haberin Devamı

Evlerinde boğazları kesilmiş bir şekilde bulunan genç kızlar, olay yerinde can vermişti.

Bu korkunç cinayeti işleyen kişinin, Buket Yıldız'ın görüşmek istemediği "saplantılı âşık" Hüsnü Can Ç. olduğu ortaya çıkmıştı. Polis "Rinkov" olarak tanınan Hüsnü Can Ç.'nin iki gün cesetlerin yanında kaldığını belirlemişti.

İşte o caninin yakalandıktan sonraki ilk fotoğrafı

İNTERPOL'E TÜRKİYE'YE GELDİĞİ BİLDİRİLMİŞTİ

Her yerde aranan Hüsnü Can Ç.'nin 2 Ocak'ta Ukrayna'dan Türkiye'ye geldiği İnterpol Daire Başkanlığı'na bildirilmişti. Bunun üzerine çalışma başlatan polisler, Hüsnü Can Ç.'yi İstanbul Pendik'teki Kurtköy Mezarlığı'nda yakaladı. Hüsnü Can Ç.'nin üzerinde kurusıkı tabanca ve bıçak bulundu.

Gözaltına alınan Hüsnü Can Ç., Pendik İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği'ne götürüldü.

Haberin Devamı

SAĞLIK KONTROLÜNDEN GEÇİRİLDİ

Hüsnü Can Ç., Pendik Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildi. Ukrayna'nı Harkov kentinde öldürülen üniversite öğrencileri Buket Yıldız ve Zeynep Hüsünbeyi'nin katil zanlısı Hüsnü Can Ç. (20), Pendik Asayiş Büro Amirliğindeki işlemlerinin ardından sağlık kontrolüne çıkarıldı.

Polis ekiplerinin eşliğinde Pendik Devlet Hastanesi'ne götürülen zanlı burada sağlık kontrolünün geçirildi. Gazetecilerin sorularını yanıtsız bırakan zanlının polis aracına bindirildiği sırada gülümsemesi dikkat çekti.

Posta.com.tr, genç kızların katil zanlısı ile birlikte çekildikleri fotoğrafa ulaştı. Karede Hüsnü Can Ç.'nin Buket Yıldız'a bakışı ise dikkatlerden kaçmadı.

Hüsnü Can Ç.'nin kaçmadan önceki son görüntüsü olduğu iddia edilmişti.