Gündem Villanın sırrı! Uyuşturucu baronu yıllarca böyle kaçmış, evinde dişçi muayenehanesi bile var

Villanın sırrı! Uyuşturucu baronu yıllarca böyle kaçmış, evinde dişçi muayenehanesi bile var

Paylaş
Villanın sırrı! Uyuşturucu baronu yıllarca böyle kaçmış, evinde dişçi muayenehanesi bile var

İnterpol tarafından kırmızı bültenle aranan uyuşturucu baronu Ürfi Çetinkaya'nın İstanbul Sarıyer'de yakalanışıyla ilgili çok ilginç ayrıntılar ortaya çıktı. 10 yıldır aranan Çetinkaya'nın onca sene firari olmayı nasıl başardığı villasındaki detaylarda gizliydi.

Narkotik Polisi, uyuşturucu ticareti suçundan 24 yıl kesinleşmiş hapis cezası olan ve 10 yıldır kaçan Ürfi Çetinkaya'nın (74) Sarıyer'de saklandığı ihbarını aldı. Bir yıl önce araştırmaya başlayan ekipler, Zekeriyaköy Manolya Sokak'taki bir villanın, diğerlerinden daha sıkı korunduğunu belirledi. Tek yön giriş ve çıkışı olan villa teknik ve fiziki takibe alındı. Villaya her gün A.Ö adlı bir fizyoterapistin giriş yapması dikkat çekti. Çünkü Çetinkaya felçliydi ve tekerlekli sandalye mahkumuydu.

Haberin Devamı
Uyuşturucu baronu Ürfi Çetinkaya cezaevine gönderildi

DİŞÇİ KOLTUĞU BİLE VAR

Operasyon için önceki akşam düğmeye basıldı. Villada Ürfi Çetinkaya ile birlikte yedi adamı yakalandı. Havuzlu ve saunalı villadaki konfor, Çetinkaya'nın yıllarca polisten nasıl kaçtığının da göstergesiydi. Yakalanmamak için evden çıkmayan Çetinkaya bir odaya kendisine özel diş muayenehanesi bile kurmuştu. Operasyona ilk kez teknoloji arama köpekleri Rio ve Atena da katıldı. Bu köpekler evdeki tuvalet duvarının arkasına gizlenmiş iki kripto telefonu koklayarak buldu.

TELEFONDAKİ İSİMLER

Ürfi Çetinkaya ile adamları, polisin takibinden kurtulmak için telefon dahil asla dijital cihaz kullanmıyordu. Ancak saklanan bu iki kripto telefon sadece ihtiyaç halinde çıkarılıyor ve tekrar yerine konuluyordu. Kripto telefonlar incelemeye alındı ve Ürfi Çetinkaya'nın bağlantılı olduğu önemli isimler bulundu. Aramada ayrıca iki tabanca, uzun namlulu silah, tüfek, çelik yelek ile bir miktar para da ele geçirildi. Uyuşturucu baronu Çetinkaya dün sevk edildiği infaz savcılığında tutuklandı.

Haberin Devamı

POLİS KURŞUNUYLA VURULDU

Uyuşturucu ticareti suçundan defalarca hapis yatıp çıkan Ürfi Çetinkaya 1988'de bir operasyonda polis kurşunuyla kalçasından vuruldu ve felç kaldı.