Gündem Yargıtay müebbet hapis cezasını bozdu! İyi çocukmuş

Yargıtay müebbet hapis cezasını bozdu! İyi çocukmuş

Paylaş
Yargıtay müebbet hapis cezasını bozdu! İyi çocukmuş

Yargıtay, Manisa'da Canan Çeviren'i öldüren erkek arkadaşı Ferhat İnne’ye verilen müebbet hapis cezasını bozdu. Kararda; sanığın cinayetten sonra sağlık ekibi ve polisi araması, mahkemedeki saygılı tutumu nedeniyle ‘takdir indirimi’ yapılmaması gerekçe gösterildi.

Evli ve bir çocuk babası Ferhat İnne (45), 11 Aralık 2020’de eşinden boşanan, 2 çocuk annesi Canan Çeviren’in (42) çalıştığı Yeni Mahalle’deki emlak ve gayrimenkul ofisine gitti. İnne, yanında getirdiği tabancayı Çeviren’e doğrultup ateşledi. Çeviren hayatını kaybetti, o anlar güvenlik kamerasına yansıdı. Polise teslim olan Ferhat İnne tutuklandı. Davanın geçen yıl 8 Şubat’ta görülen karar duruşmasında; mahkeme heyeti, İnne’yi indirimsiz müebbet hapis cezasına çarptırdı.

Haberin Devamı

İNDİRİM OLMALI

İstinaf mahkemesi de Manisa Ağır Ceza Mahkemesi’nin kararını uygun bularak, İnne’ye verilen müebbet hapis cezasını onadı. Karar, yüksek mahkemeye taşındı. Yargıtay, Ferhat İnne’nin müebbet hapis kararını bozdu. Oy birliği ile alınan kararda; İnne’nin cinayet sonrası olay yerini terk etmeyerek sağlık ekibini ve polisi araması, kişiliği, sabıkasız geçmişi, sosyal ilişkileri ve mahkemedeki olumlu davranışları sebep gösterilerek; ’takdir indirimi’ yapılması gerektiği vurgulandı.