Gündem YÖK duyurdu: Türkiye'den 47 üniversite listeye girdi

YÖK duyurdu: Türkiye'den 47 üniversite listeye girdi

Paylaş
YÖK duyurdu: Türkiye'den 47 üniversite listeye girdi

YÖK’ten yapılan yazılı açıklamaya göre İngiltere merkezli yükseköğretim derecelendirme kuruluşu olan THE'nin yaşı 50 ve altında olan dünyanın en iyi genç üniversitelerine yer verdiği ‘2023 Genç Üniversiteler Sıralamasında Türkiye en fazla üniversiteye sahip olan ülke oldu.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), 'Times Higher Education (THE) 2023 Dünya Genç Üniversiteler Sıralamasında Türkiye’nin 47 üniversite ile en çok temsil edilen ülke olduğunu açıkladı. Koç ve Sabancı Üniversiteleri sıralamada ilk 100’e girdi.

Haberin Devamı

YÖK’ten yapılan yazılı açıklamaya göre İngiltere merkezli yükseköğretim derecelendirme kuruluşu olan THE'nin yaşı 50 ve altında olan dünyanın en iyi genç üniversitelerine yer verdiği ‘2023 Genç Üniversiteler Sıralamasında Türkiye en fazla üniversiteye sahip olan ülke oldu. Listede yer alan üniversitelerin; mevcut olan en kapsamlı ve dengeli karşılaştırmaları sağlamak için öğretim, araştırma, bilgi transferi ve uluslararası görünüm misyonları açısından değerlendirildiği belirtildi.

KOÇ VE SABANCI İLK 100'DE

THE 2023 Genç Üniversite Sıralaması için 78 ülkeden gerekli kriterleri sağlayan 605 üniversite değerlendirmeye alındı. Türkiye’den 47 üniversite listeye girdi. Koç Üniversitesi 55’nci, Sabancı Üniversitesi 89’ncu sıralarda yer alarak, ilk 100’e girme başarısı gösterdi. Öte yandan 20 Türk üniversitesi ise ilk 500 içerisinde yer aldı. Koç ve Sabancı Üniversiteleri haricinde ilk 500’e giren Türk üniversiteleri Çankaya Üniversitesi, Bahçeşehir Üniversitesi, Bilkent Üniversitesi, Düzce Üniversitesi, Fırat Üniversitesi, Özyeğin Üniversitesi, İstanbul Medeniyet Üniversitesi, Atılım Üniversitesi, Necmettin Erbakan Üniversitesi, Sakarya Üniversitesi, Bezmialem Vakıf Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi, Erciyes Üniversitesi, Gebze Teknik Üniversitesi, Selçuk Üniversitesi, TOBB Ekonomik ve Teknoloji Üniversitesi, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi oldu. 

Haberin Devamı