Gündem Zanlı pişman bile olmamıştı! Ölüm kuyusuna en ağır ceza

Zanlı pişman bile olmamıştı! Ölüm kuyusuna en ağır ceza

Paylaş
Zanlı pişman bile olmamıştı! Ölüm kuyusuna en ağır ceza

Manisa'da 2 yaşındaki Batu ve babasının hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan kuyu faciasında mahkeme örnek bir karara imza attı. İzinsiz kuyu açtıran site yöneticisini birinci derece suçlu buldu. Zanlı en üst sınırdan ve hiçbir indirim almadan 18 yıl hapse çarptırıldı.

Acı olay 5 Ocak günü Salihli'de yaşandı. Minik Batu; annesi Yağmur ve babası Aytuğ Demir (28) ile yürüyüş yaparken, oturdukları sitede açılan bir artezyen kuyusuna düştü. Anne, çığlıklar içerisinde yardım isterken, baba Aytuğ Demir oğlunu kurtarmak için hiç düşünmeden kuyuya atlayıp 32 santim çaplı ölüm çukurunda gözden kayboldu. Baba ve oğlu kuyudan çıkarmak için yapılan 10 saatlik kurtarma çalışmaları sonuç vermedi, maalesef cansız bedenlerine ulaşıldı.

Haberin Devamı

PİŞMAN BİLE DEĞİLDİ

Facianın ardından bilirkişi raporu sitedeki kuyunun Devlet Su İşleri'nden izin alınmadan açıldığını ve sondaj çalışmalarını resmi kurumların bilgilendirilmediğini tespit etti. Site yönetim kurulu asli, sondaj ekibi tali kusurlu bulundu. Tutuklanan yönetici Hamza Akiş "Ben fen öğretmeniyim, kendimizce önlemimizi aldık, çalışanlar kuyuyu sürekli kontrol ediyordu. Pişmanım demiyorum, işin uzmanlarıyla çalıştım, ihmalim bulunmamaktadır" diyerek kendini savundu.

MAHKEME CEZA YAĞDIRDI

Mahkeme, sondaj firması sahibi Vasfi Çakır’a izinsiz çalışma yapıldığı için 7 yıl 6 ay hapis cezası verdi. Site yönetimindeki iki kişi 6'şar yıl 3 ceza aldı. Son sanık olan site yöneticisi Hamza Akiş'e ise indirimsiz 18 yıl hapis cezasına hükmetti. Demir Ailesi'nin avukatı Selçuk Kurt, "Hem toplumdaki infialin kalkması, hem de vicdanların biraz olsun rahatlaması açısından etkin bir karar oldu. Bundan sonraki olaylarda caydırıcı ve emsal bir karar olduğunu söyleyebiliriz" dedi.

Haberin Devamı