Gündem Gündüz bahar, gece don var

Gündüz bahar, gece don var

Paylaş
Gündüz bahar, gece don var

Marmara Bölgesi, Balkanlardan gelen soğuk hava dalgasının etkisine giriyor

Balkanlardan gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisine girecek olan Marmara Bölgesinde, üreticilerin dona karşı tedbirli olmaları istendi.

Haberin Devamı

Balıkesir Meteoroloji Bölge Müdürlüğünden “Zirai don Uyarısı” başlığıyla yapılan yazılı açıklamaya göre, bölge Balkanlar'dan gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisine girecek.

Bu kapsamda, bu akşamdan 18 Mart tarihine kadar gece saatlerinde, Marmara Bölgesinin kuzeybatısı ile güneydoğusunda (Bursa civarı), yükseklerde orta kuvvette don olayı bekleniyor.

Tarımsal faaliyetin olduğu bu bölgelerde mevsim normalleri üzerinde gerçekleşen sıcaklıklar nedeniyle erken çiçeklenme ve meyve teşekkülü dönemindeki meyve, sebze ve fideleri yetiştiren çiftçiler ile serada üretim yapan yetiştiricilerin gerekli tedbirleri almaları, yörelerindeki don durumu hakkında daha detaylı bilgi almak için en yakın meteoroloji müdürlüklerine başvurmaları önerildi.

Haberin Devamı

Açıklamada, 0 ile eksi 2.2 derece arasında hafif, eksi 2.2 ile eksi 4.4 derece arasında orta kuvvette ve eksi 4.4 dereceden daha düşük durumlarda ise kuvvetli don olasılığının bulunduğu kaydedildi.

AA