Türkiye (Son Dakika) Gündüzleri garson, geceleri hırsız

Gündüzleri garson, geceleri hırsız

Paylaş
Gündüzleri garson, geceleri hırsız

Muğla'da, gündüz restoran ve kafeteryalarda garsonluk, gece ise hırsızlık yaptıkları ileri sürülen 8 kişi, kaldıkları lojmanlarda polis tarafından gözaltına alındı

GÜNDÜZLERİ GARSONLUK GECELERİ HIRSIZLIĞA 8 GÖZALTI

Haberin Devamı

Ali GÜNDOĞAN/MARMARİS (Muğla), (DHA) - Marmaris ile Armutalan ve İçmeler beldelerinde, son 15 gün içinde ev, işyeri, depo ve motorlu araç hırsızlıklarında artış olması polisi hareket geçirdi. Asayiş Büro Amirliği tarafından 12 kişilik araştırma ekibi oluşturuldu. Hırsızlık meydana gelen ev, işyeri ve depolarda yapılan tespitlerde parmak izine rastlanılmayınca polis, çevredeki güvenlik kameraları ile Mobese kayıtlarını incelemeye aldı.

Üç gün süre ile güvenlik kamera kayıtlarını inceleyen polis, bir ay önce hırsızlıktan tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan S.P. (17) ve beraberindeki 7 kişinin olayların meydana geldiği sokaklarda dolaştığını belirledi.

Bir restoranda garsonluk yaptığı öğrenilen S.P., teknik ve fiziki takibe alındı. S.P.’nin, mesai bitiminde kendisi gibi restoran ve kafeteryalarda garsonluk yapan 7 arkadaşı ile parkta her gün buluştuğu belirlendi.

Haberin Devamı

Bunun üzerine polis, dün saat 01.00 sıralarında şüphelilerin kaldıkları lojmanlara operasyon düzenledi. Operasyonda S.P. (17), İ.G. (19), H.Ç. (16), O.Y. (18), H.D. (15), M.Ü. (15), E.D. (17) ve U.Ç. (17) gözaltına alındı. Şüphelilerin kaldığı lojmanlardaki aramalarda, çalıntı olduğu belirlenen 2 dizüstü bilgisayar, 1 uydu alıcısı, 1 bilgisayar kasası, 2 ses sistemi, 6 cep telefonu, 1 dijital fotoğraf makinesi, 2 oto teybi ve hırsızlıklarda kullanıldığı anlaşılan 2 scooter motosiklet ele geçirildi. Şüphelilerin çaldıkları eşyayı kargo ile memleketlerindeki yakınlarına gönderdikleri iddia edildi.

Tamamının hırsızlıktan kaydı olduğu belirlenen şüpheliler, polistekti ilk sorgularında kendilerine yöneltilen suçlamaları kabul etmedi. Şüpheliler polisteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilecek.

DHA