Spor Güneş, 34 yıl sonra Liverpool karşısında

Güneş, 34 yıl sonra Liverpool karşısında

Paylaş
Güneş, 34 yıl sonra Liverpool karşısında

Güneş, 34 yıl sonra Liverpool karşısında

Trabzonspor ile Liverpool, yarın UEFA Avrupa Ligi play-off turu ilk maçında yapacakları maçta, 34 yıl sonra karşı karşıya gelecekler.

Haberin Devamı

1976-77 sezonunda Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası’nda eşleştiği Liverpool’a elenen bordo-mavililer, yarın UEFA Avrupa Ligi’nde karşılaşacağı rakibi karşısında sürprizi gerçekleştirerek rövanşı almak isteyecek.

Trabzonspor, 1976-1977 sezonunda Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası 2. turunda Hüseyin Avni Aker Stadyumu’nda 20 Ekim 1976 tarihinde oynanan karşılaşmada Liverpool’a karşı, Şenol, Turgay, Necati, Kadir, Cemil, Ali Yavuz, Bekir, Hüseyin, Ali Kemal, Necmi, Ahmet 11’i ile sahaya çıkmıştı.

Karşılaşmada, bir dönem Beşiktaş’ın da teknik direktörlüğünü yapan John Benjamin Toshack’ın Necmi’yi düşürmesi sonucu penaltı kararı verilmiş, Trabzonspor Teknik Direktörü Ahmet Suat Özyazıcı, penaltıyı Kadir’in kullanmasını istemişti. Kadir, penaltı kullanmakta tereddüt edince, lakabı ’Dozer’ olan Cemil, 63. dakikada kullandığı penaltı atışını gole çevirmişti.

Haberin Devamı

Bordo-mavili ekip, İngiltere’de yapılan rövanş maçında ise rakibine 3-0 yenilerek elenmişti.

Liverpool, o yıl Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupasını müzesine götürmüş, Trabzonspor’a 1-0 kaybettiği maçın dışında tüm maçları kazanmıştı.

-GÜNEŞ’İN FARKLI HEYECANI-

Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, 34 yıl önce yapılan karşılaşmada görev alan ve şu an bordo-mavili kulüp bünyesinde yer alan tek isim.

1976-77 sezonunda oynanan Liverpool maçında Trabzonspor’un kalesini koruyan Şenol Güneş, bu kez Liverpool maçında teknik direktör olarak heyecan yaşayacak.