Spor Güneş: Biz daha aç ve istekliyiz

Güneş: Biz daha aç ve istekliyiz

Paylaş
Güneş: Biz daha aç ve istekliyiz

Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, Ziraat Türkiye Kupası Finali'nde yarın Fenerbahçe'yi yenerek kupayı kazanmak istediklerini söyledi

Güneş, maçın oynanacağı GAP Arena Stadı’nda, Fenerbahçe Teknik Direktörü Christoph Daum ile birlikte basın toplantısı düzenledi.

Trabzonspor’un ilk defa Fenerbahçe ile kupa finali oynayacağını dile getiren Güneş, "Geçmişe dayanan ezeli rekabetimiz var. Trabzonspor, şampiyonluğa oynadığı her dönemde karşısında Fenerbahçe’yi bulmuştur. Bazen onlar, bazen biz kazandık. Yarın da öyle olacak. Maçın güzel geçmesini diliyorum. Tabii ki Fenerbahçe’yi yenerek kupayı kazanmak, 7 olan kupa sayısını 8 yapmak istiyoruz" dedi.

Güneş, Şanlıurfa gibi güzel bir kente geldiklerini ifade ederek, "Medeniyetlerin buluştuğu bir şehir. Bu güzellikleri göreceğiz, bu yarışı yaparken futbolu sevdireceğiz. Futbolun burada sevdirilmesi için hem bize hem Fenerbahçe’ye çok görev düşüyor" diye konuştu.

"BİZ DAHA İSTEKLİYİZ"

Ligde istedikleri başarıyı yakalayamadıklarını, bu nedenle kupaya daha ağırlık verdiklerini anlatan Güneş, şöyle devam etti: "Sonuç itibariyle Trabzonspor olarak iki kulvarın birinde varız. Dolayısıyla bu kulvarda başarılı olmak durumundayız. Fenerbahçe de uzun süredir kazanamıyor. Onlar da kupayı arzuluyor. Son dönemlerde hem lig hem kupaya yönelmeleri onların işini daha da zorlaştırabilir.

Biz daha açız, daha istekli olduğumuzu düşünüyoruz. Bu isteğin yarın sahaya yansımasını istiyoruz. Fenerbahçe ile koşullar ne olursa olsun güzel maçlar oynanmıştır. Kazanan bir takım olacaktır. Biz kazanmak istiyoruz."

"GEÇMİŞE TAKILMIYORUZ"

Güneş, daha önce Fenerbahçe ile 5 Mayıs’ta yaptıkları lig karşılaşmasını kaybedilmesine ilişkin bir soru üzerine, "Geçmişin hesabını yapmadık. Ama dersler çıkardık. Yarınki maçı düşünüyoruz. Geçmişte Fenerbahçe’ye kaybetmemiz yine kaybedeceğimiz düşüncesi oluşturmaz.

Bizim için lig maçlarının anlamı yok ama kupanın çok anlamı var. Son maçlarda ligdeki kötü görüntü, kupa finaline yansımayacaktır. Buradaki kupayı alma motivasyonumuz futbol kalitemizi ortaya koymamızı sağlayacaktır" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

AA