Spor Güneş: Güçlü olmalıyız

Güneş: Güçlü olmalıyız

Paylaş
Güneş: Güçlü olmalıyız

Yeni sezon hazırlıklarını Hollanda'da sürdüren Trabzonspor'un teknik direktörü Şenol Güneş, güçlü olmaları gerektiğini söyledi

Hollanda kampındaki 4. hazırlık maçında dün, Belçika’nın Standard Lige takımına 1-0 yenilen bordo-mavili takımın teknik direktörü Şenol Güneş, eksikliklerinin bulunduğunu ve bunları düzeltmeye çalıştıklarını ifade etti.

Ellerinde bulunan oyuncu kadrosunun iyi niyetinden, gayretinden ve performansından şüphesi olmadığını belirten Güneş, şöyle konuştu: "Oyuncularım Standard Liege maçında eksik oynadılar.

"SIKINTIMIZ GOL"

Ama onlar iyi oyuncular. Sahaya sürdüğümüz oyuncuların eksik oynaması bu maç için bir ölçü olabilir. Ben daha iyi olacaklarını düşünüyorum. Bizim önde gol atma sıkıntımız var.

Rakibimizin attığı gole göre bizim daha net pozisyonlarımız vardı. Onları gole çeviremedik. İlk yarı ve ikinci yarının başında girdiğimiz pozisyonlar gol olabilseydi oyun belki daha akıcı olabilirdi.

Yakalanan pozisyonları gole çevirmek için belki oyuncuya ihtiyaç duyuyoruz, ama daha pozisyon üreterek bunu kapatmak istiyoruz. Özellikle orta sahadaki oyuncularımızı öne sürmeye çalışıyoruz.

O bölgede biraz daha gelişme yapmamız gerekiyor. Sadece oyuncu almak değil, oyuncularımızı da hücumda zenginleştirerek çoğaltmak istiyoruz."

"İYİ BAŞLAMAK İSTİYORUZ"

Güneş, sezona iyi başlamak istediklerini ifade ederek, şu değerlendirmeyi yaptı: "Ligde bütün takımlarla oynayacağız. Rakibin güçlü veya zayıf olması o gün oynayacağımız rakibin gücüne, performansına bağlı.

Dolayısıyla biz, sezona iyi başlamak istiyoruz. Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş ile iç sahada ya da dış sahada oynamamız fark etmiyor. Önemli olan maçları kazanmak."

GOLCÜ TRANSFERİ

Teknik direktörü Şenol Güneş, forvet oyuncusu arayışlarının bulunduğunu bildirerek, sözlerini şöyle tamamladı: "Yönetimin bir gayreti var.

Forvet konusunda arayışlarımızın olması, biraz bizi kendi kendimize mahkum etti. Olumsuz düşünceyle bunu çözemeyiz. Elinizdeki oyuncuyu suçlayarak yeni gelecek oyuncuya sahip çıkmak doğru olmaz.

Eskisine sahip çıkmak, yenisini de istemek olabilir. Çünkü, elimizdeki oyuncularla yarışacağız. Bu ayrımcılığı yapmayı doğru bulmuyorum. Takımdaki hücum oyuncusu sayısının 3 olmasının bir avantajı var.

Yönetimin de bu konuda gayreti var. Şu anda hücum bölgesine transfer olmadığı için eleştiriler devam edecek. Başkan, kampta ve görüşmeler yapıyor.

Bundan dolayı bunun takım üzerinde bir etkisinin olmasını istemiyorum. Çünkü ben elimdeki oyuncularla netice alırken, bu konuları konuşarak gündem doldurmak istemiyorum."

2

Haberin Devamı