Spor Güneş hedefleri anlattı

Güneş hedefleri anlattı

Paylaş
Güneş hedefleri anlattı

Şenol Güneş, Trabzonspor'un uzun dönemde amacının Avrupa'da ve dünyada ses getirmek olduğunu söyledi

Trabzonspor teknik direktörü Şenol Güneş, Trabzonspor’a gelişini ve bordo-mavili takımdaki hedeflerini anlatırken camiaya da mesajlar verdi.

Hugo Broos ile kulübün yollarını ayırmasının ardından kendisinin de maçlarının bittiğini ifade eden Güneş, "Ben daha önce Güney Kore’ye gelen yönetim kuruluna kulüpte görevde olduğum sürece ayrılmam ama Trabzonspor’un sıkıntısı olmuşsa, ben de boştaysam yardımcı olmaya

Tam da böyle bir durum denk gelirse yapacağım tek şey vardı verdiğim sözü çiğnememekti. Temposu, rahatı, huzuru olan bir yerden daha zor zamanı çok sıkışık baskısı olan bir döneme girmiş oldum. Bildiğimiz camiaya, şehire geldiğim için bu zorluklar beni zorlamıyor" diye konuştu.

"TRABZONSPOR, ŞAMPİYON OLAMADI AMA BÜYÜKLÜĞÜNÜ KAYBETMEDİ"

Güneş, çok kullanılan bir lafın şampiyonluk olduğunu ifade ederek, "Şampiyonluk bir araç olmalı, amaç değil. Trabzonspor, uzun yıllar şampiyon olamadı ama büyüklüğünü asla kaybetmiş değil. Evet takım olarak bocaladık, sıkıntılar geçirdik.

O takımı düzelterek o takımla beraber şampiyonluğu getirerek devam etmemiz lazım. Şampiyon olarak Avrupa’ya çıkmalıyız, orada güzel futbol oynamalıyız. Kendimizi marka değeri olarak iyi sunmalıyız. Uzun vadede oyuncu üretmeliyiz.

Türkiye içinden iyi oyuncu alıp burada yarıştırmalıyız, dünyanın her yerini taramalıyız. Avrupa’da, dünyada nasıl kulüpler büyük olmuşsa biz de öyle olmalıyız" dedi.

Saha sonuçlarının kısa vadede değişime katkısının olduğunu anlatan Güneş, "Çünkü daha iyi bir gözle bakılıyor. Birbirine kızan, birbirini sevmeyen gruplar oluşacağına, birbirini seven, anlayan, birbirine yardımcı olan birimler olunca, sonuç da gelince evet doğrusu buymuş. Bunu devam ettirmemiz lazım.

Maç kaybettik yine bunu böyle yapmamamız lazım. Büyük kulüpler, büyük camialar zaman zaman takılsalar da asla tökezleyip yıkılmazlar. Büyük kulüpler, büyük camialar ayağa kalkmasını bilir. Zaman kaybetmelerimiz oldu" diye konuştu.

"1996'DA KIL PAYI ŞAMPİYONLUK KAÇTI"


Trabzonspor’un son yıllarda şampiyonluğu kaybettiği dönemler olduğunu dile getiren Güneş, şöyle devam etti: "1996’da, 2005 sezonunda kıl payı Fenerbahçe’ye kaybettik. Ziya Doğan döneminde ikinci olduk. Geçen yıl da olabilirdik.

Siz işi doğru yaparsanız şampiyon olursunuz. Öyle sene olur ki geçmişte yaptığınız iyi işlerin yanında daha hatalı bir iş yaparsanız yine şampiyon olursunuz. Şampiyonluk dünyanın sonu değil her yolun da açılışı değil."

"KUPA ŞAMPİYONLUĞU, LİGDE İLK 3"

Güneş, şampiyonluk yarışına bakıldığında Fenerbahçe ve Galatasaray’ın daha önde olduğunu belirterek, "Bursaspor iyi çıkış yaptı. Kayseri, Beşiktaş da yarışın içinde.

Şu anda sıralamada beş takım önümüzde. Eskişehirspor da geliyor, o da aynı şeyi diyebilir. Büyük kulüpler ister istemez bu yarış içinde olmalıdır, olacaktır da. Biz de olacağız. Bu yıl şampiyonluk için puan kayıpları fazla olduğundan bazı şeyleri rahat söyleyemeyebiliriz" dedi.

Ziraat Türkiye Kupası’nda dört takımın kaldığına dikkati çeken Güneş, "Rakibin büyüğü küçüğü yok, her takımı yenmeliyiz. Avrupa’ya gitmek istiyoruz, çok önemli" diye konuştu.

"HIDDINK’E DESTEK OLMALIYIZ"

Güneş, Guus Hiddink’in milli takım teknik direktörlüğüne gelmesine ilişkin olarak ise, "Hayırlı olsun. Milli takım antrenörlüğü boşta kalmış gözüküyordu. Yönetimin takdiridir. Milli takım ülkemizi temsil ediyor, hepimizin takımıdır. O yüzden yönetim kararına saygı duyuyorum.

Türk antrenörün görev almasını beklerdik ama karar verilmiş. Verilen karar federasyon yönetim kurulunun verdiği karar. Niye böyle yaptı demek doğru değil. Artık bugünden itibaren Hiddink’e yardımcı olmak durumundayız. Çünkü o milli takımın başındadır. Onun başarısı için buradadır, gezmeye gelmedi.

Türkiye’yi Avrupa şampiyonası, Dünya şampiyonasına katıp, istenen sonuçlar alınırsa bundan mutlu oluruz. Ayrıca görüşleriyle, fikirleriyle Türk futboluna katkı yaparsa seviniriz" diye konuştu.

3

Haberin Devamı