Dr. Cihan Avaroğlu Güneşe çıkarken
HABERİ PAYLAŞ

Güneşe çıkarken

Haberin Devamı

Geç de olsa güneşli günler başladı. Başta bebekler olmak üzere, çocuklar ve erişkinlerin güneşe karşı önlem alma zorunluluğunu akıldan çıkarmamalıyız. Çocukları güneşin zararlı etkilerinden korumak için:

■ En tehlikeli saatler 10.00-16.00 saatleri arasıdır. Bu saatlerde, gölgede bile olsa güneş ışınlarından koruyun.

■ Bol, pamuklu, uzun kollu, uzun paçalı giysiler giydirin. Geniş koruma yüzeyi olan şapkalar takmayı da ihmal etmeyin.

■ 6 aydan küçük bebekler de dahil olmak üzere, çocukların güneşe maruz kalacak yerlerine, güneşe çıkmadan 15-30 dakika önce koruyucu krem sürün. Kremin göze temas etmemesine dikkat edin,

■ Hiçbir güneş koruyucu gerçek anlamda suya dayanıklı değildir. Su temasından sonra ve iki saatte bir tekrar güneş koruyucu sürün.

■ Güneş kremlerinin UVA ve UVB ışınlarına karşı koruyucu özellikli, güneş koruyucu faktörünün (SBF) ise en az 15-30 olmasına dikkat edin.

■ Burun, yanaklar, kulaklar ve omuz daha hassas bölgelerdir. Buralara çinko oksit ve titanyum dioksit içeren kremler kullanın.

■ Son kullanma tarihi geçmemiş bile olsa, iki yıldan fazla beklemiş kremleri kullanmayın.

■ UV ışınlarını en az yüzde 99 engelleyen güneş gözlükleri kullanın.

EĞİTİMDE DESTEĞİNİZ ŞART

● Bütün çocukların özel yetenekleri ve zayıf yönleri olduğunu unutmayın. Çocuğunuzun güçlü yanlarını bulun ve bunları kullanmasına yardımcı olun.

● Duygusal ve sosyal becerilerini geliştirin. Çocuğunuza, sevgi ve destek vererek öğrenmesine yardım edin.

● Gelecek planı yapın. Çocuğunuzun eğitim ve kariyer seçimini yaparken, yeteneklerini ve kendini güçlü hissedebileceği yönlerini ortaya çıkaracak tercihler yapmasına yardımcı olun.

● Farklı destekler alın. Çocuğunuza uyguladığınız eğitim veya davranış modellerinde hatalarınızın olabileceğini unutmayın. Kendinizi yenilemeniz gerekiyorsa zaman kaybetmeyin.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder