Nedim Şener Güneşsiz adaletsiz
HABERİ PAYLAŞ

Güneşsiz adaletsiz

Haberin Devamı

Türkiye PKK, FETÖ, DHKP-C ve IŞİD gibi terör örgütleriyle mücadele ediyor. Her biri, ayrı bir emperyalist ülkenin maşası olan bu örgütlerle sonuna kadar mücadele edilmeli. Ama bunu yaparken adaletsiz davranılmamalı. Mesela terörle mücadele ile Die Welt gazetesi Türkiye muhabiri Deniz Yücel’in tutuklanması arasındaki ilişki nedir?

Deniz Yücel’e yönelik suçlama, “terör örgütü propagandası” ve “halkı kin ve düşmanlığa sevk etmek”. Tıpkı bir süre önce tutuklanan meslektaşımız Ahmet Şık’a yapılan suçlama gibi. Suçlama konusu olan ise yazdıkları haberler.

Peki bu gazetecilerin terör örgütüyle somut bir bağlantısı var mı?

Buna delilleriyle kesin olarak “evet” cevabı verilmiyorsa, propaganda suçlamasının tutuklamayı gerektirmediğini de bilinmeli.

İddianameyi bekliyorlar

Aynı durum şu anda Silivri cezaevinde 4 aydır tutuklu Cumhuriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Murat Sabuncu ve yazarlar Kadri Gürsel, Güray Öz için de geçerli. Suçlama yazılan haberlerden ibaret.

O haberlerin yazıldığı gazetenin sahibi olan Cumhuriyet Vakfı yöneticisi olduğu için tutuklanan Akın Atalay, Önder Çelik, Mustafa Kemal Güngör, Bülent Utku, Hakan Kara, Turhan Günay ve Musa Kart da (karikatürist) adaletsizliğe kurban ediliyor. Hem de dört aydır. Tek istekleri iddianamenin çıkması. Ama çıkmıyor, yargılanma ve kendilerini savunma hakkı verilmiyor.

İstatistik değil hayat

Sevgili kardeşim Murat, Silivri’de adaletsiz ve güneşsiz geçen o dört ayı önceki gün Cumhuriyet gazetesindeki yazısında şöyle özetlemiş: “Bugün 4 ay, yani 120 gün, yani 16 hafta, yani 2 bin 280 saat doldu. 17 saat daraltılmış aile görüşü ve 17 saat avukatlarımızla görüş, 1 saat telefon görüşmesi, 1 saat milletvekili görüşü toplam 36 saat hücrelerin dışında kaldık. Geri kalan her anımızda hücredeydik. İftirayla, haksız yere tutulmamız, hazırlanmayan iddianamemiz, ağırlaştırılmış tutukluluk koşulları... 97’nci gün daha önce hiç görmediğimiz güneşi hücrenin karşısındaki pencereden “sektirmeli de olsa” gördük. Saat 15.30 civarıydı, hücre arkadaşlarımla uzun uzun güneşin yansımasına baktık.”

Murat’ın yazdıklarına 2 gün, 48 saat daha ekleyin. Yazdıkları belki size rakam ve istatistik gibi geliyordur. Ama öyle değil. Silivri’de bir dakikalık güneşin dışarıdaki bir günden daha uzun ve daha sıcak olduğunu ancak güneşsiz ve adaletsiz olarak orada kalanlar bilir. Güneşin arkadaşlarımıza adaleti de getirmesini diliyorum.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder