Seyahat Güney Amerika sizi bekliyor

Güney Amerika sizi bekliyor

Paylaş
Güney Amerika sizi bekliyor

Tatil için gidilen ülkeler bazen kilometrelerce uzakta olabilir. Halkı misafirperver ve sıcakkanlıysa ‘uzak’ anında yakınlaşıverir. Pasaportunuzu gösterdiğiniz andan itibaren güler yüzle karşılanmak istiyorsanız, rotanızı Latin ve Güney Amerika’ya çevirmeniz gerekiyor.

Dünyayı daha iyi anlamak isteyenler, gezip gördükleri yerlerden deneyimlerle dönerek hayatlarına renk katıyor. Türk gezginler, son zamanlarda ne yazık ki bazı ülkelerde can sıkıcı uygulamalarla karşı karşıya kalıyor. Bazı ülkelere gitmek için gerekli vizenin alınmasında yaşanan bürokratik işlemleri de dikkate aldığımızda, bunlar gezginlerin canını sıkıyor. Aklınızdan “vize işlemleriyle uğraşmaktan bıktım, yeni yerleri zahmetsizce keyfetmek istiyorum” gibi düşünceler geçiyorsa, sizin Güney veya Latin Amerika ülkelerini kapsayan tura çıkma zamanınız gelmiş demektir…


Neden Güney Amerika?
Latin ve Güney Amerika söz konusu olunca bu bölgelerin uzmanı olarak bilinen Ejder Turizm’in sahipleri Uğur ve eşi Yeşim Kurt’la buluşup onlara “Neden Güney Amerika?” diye sorduk. “Bunun birçok cevabı var” diye söze başlayan Uğur Kurt devamında şunları söyledi: “Öncelikle bu bölgede yer alan ülkelerin büyük bir kısmı Türklerden vize istemiyor. Bu bölgelerin insanı Türkleri seviyor. Buralarda etin her türlüsü bolca bulunuyor. Mutfaklarında ise damak zevkimize yakın tada sahip lezzetleri bulmak mümkün. Bu yüzden Türk gezginler için 2018 yılını Latin-Güney Amerika yılı ilan ettik.” Ejder Turizm’in bu bölgelere yönelik, fiyatları tatilin süresine bin 600 Euro’dan başlayıp, 4 bin Euro’ya kadar çıkan paket turları bulunuyor.


Arjantin’de Tango

Ejder Turizm’in gezginler için vize gerektirmeyen, 10 günlük Arjantin ve Brezilya paket turu var. Uğur Kurt bu turun içeriğini şöyle özetliyor: “İstanbul’da çıkışlı Air France/KLM ile uçuyoruz. Buenos Aires, Rio de Janeiro gibi özgün şehirleri geziyoruz. Şehir turları yapıp, dileyen misafirlerimizi de 95 Euro karşılığında yemekli Tango gecesine götüreceğiz. Brezilya’daki Iguassa Milli Parkı’nı gezeceğiz. Kişi başı 1.899 Euro’dan başlayan bu turda tüm ören yeri ve müze giriş biletleri fiyata dahildir. Toplamda 665 Euro’yu bulan Tigre Deltası, tam gün yemekli Uruguay turu, tam gün yemekli İsa Tepesi ile Tropik Adalar turları ise fiyata dahil değil, ek ücrete tabidir.”


Havana’dan Cansun’a
Küba’nın başkenti Havana’dan Meksika’nın ünlü Cancun kentini içeren 12 günlük tur düzenlediklerini belirten Kurt, bu tur için gereken Küba vizesini, 50 Euro karşılığında evrak toplamaya gerek kalmadan kolayca aldıklarının altını çiziyor. Kurt, THY’nin tarifeli seferiyle İstanbul-Havana uçuşuyla gerçekleştirilen turda gezilecek yerleri şöyle anlatıyor: “Havana’da kapsamlı şehir turu yapacağız. Trinidad, antik ünlü Cienfuegos, Santa Clara ve Varadero’yu göreceğiz. Teotihuacan Piramitleri, Ay Piramidi, Quetzalcoatl Tapınağı Ziyareti, Cancun ve antik şehir Chichen Itza gezip göreceğimiz diğer yerleri oluşturuyor. Fiyatını kişi başı 1.890 Euro olarak belirlediğimiz bu gezimizde, 95 Euro’luk Pınar del Rio-Vinales turu fiyata dahil değildir.”


Peru, Bolivya, Şili

Ejder Turizm, İstanbul’dan Air France/KLM çıkışlı olacağı ve Paris’te bir gece konaklama yapılacağından Şengen vizesi gerektiren 16 günlük bir tur da hazırladı. Bu tura katılan gezginler, Güney Amerika’nın bozulmamış doğası ve sıcakkanlı insanlarıyla tanışıyor. Gezilip görülecek yerler arasında Lima, Isla Ballestas Adaları, en turistik şehirlerinden Cusco, antik İnka şehri Macchu Pichu, Titikaka Gölü, Tiwanaku Antik kenti, Ay Vadisi, Uyuni Tuz Gölü’nü sayabiliriz. 3 ve 4 yıldızlı butik otellerde standart oda kahvaltı konaklamayı içeren turun kişi başı fiyatı 3.990 Euro olarak belirlendi. Fiyata toplamda kişi başı 170 Euro’yu bulan ekstra harcamaları da eklemekte yarar var. Kurt, turlarıyla ilgili geniş bilgi için www.ejderturizm.com.tr sitesinin ziyaret edilmesini öneriyor.


YAPMADAN DÖNMEYİN!
Peru’nun Gökkuşağı Dağlarını mutlaka gezin
Arjantin’de tango dersi alın veya gösterisini izleyin
Meksika’da Atatürk heykeli ve Osmanlı saat kulesini görün
Machu Picchu'da İnka medeniyetinin izlerini sürün
Rio’da rehber eşliğinde bir favela’yı (gecekondu mahallesi) görün
Küba’da el yapımı puro imalatını izleyin
Santa Cruz ve Torres del Paine'de trekking yapın
Güney Amerika sizi bekliyor

Haberin Devamı