A. Yavuz Kocaömer Güney Kore Paralimpik Komitesi
HABERİ PAYLAŞ

Güney Kore Paralimpik Komitesi

Kısa bir süre önce, Uluslararası Paralimpik Komitesi bültenlerinde Güney Kore Milli Paralimpik Komitesi ile Kanada Paralimpik Komitesi’nin işbirliği anlaşmasını okuduk. Ve aklımıza bu ülkenin Paralimpik Komitesi ile olan işbirliğimiz geldi. 2008 yılında Pekin Paralimpik Oyunları sırasında temaslarımız ve dostluğumuz başladı. O zamanki Komite Başkanı Miss Hyang- Sook Jang ile önemli gelişmeler kaydettik. Daha sonra göreve gelen tekerlekli sandalyeli Dr. Seok-Yong Yoon ile zamanında yani 2010’da bir işbirliği anlaşması imzaladık. Temaslar devam ederken Türkiye’de, Güney Kore’de ve Hollanda’da, dünyada ilk defa yapılan Uluslararası Paralimpik Gençlik Kampları’na birlikte katıldık ve organize ettik.

[[HAFTAYA]]

İstanbul ziyareti

Daha sonra Na Kyung-Won ile Kim Sung-il İstanbul’a ziyaretimize geldi. Amaç Na Kyung-Won Hanım’ın uluslararası Paralimpik Komitesi Yönetim Kurulu’na girmesi ile ilgili destek istemekti. ‘Türkler ve Koreliler Dosttur’ sözünü birçok Koreli meslektaşımızdan duyduğumuz ve tarihi bildiğimiz için elimizden gelen olanakları kullanarak dost ve sözümüzün geçeceği ülkelerin desteğini aldık, Na Kyung-Won’un IPC Yönetim Kurulu’na seçilmesinde destek olduk. Daha sonra Kim Sung-il, Kore Paralimpik Komitesi Başkanı olunca ilişkiler dondu. Kendileri İstanbul’da yapılacak olan Uluslararası Paralimpik Komitesi Toplantısı’na gelmediler.

İş işten geçti

2010 yılında yapılan anlaşmalar gereği bazı spor branşlarındaki birlikte çalışma ve antrenör değişimi konusunda yazıştık ama cevap alamadık. Bu sütunlarda yazdığımız bir yazıdan sonra Türkiye’deki Güney Koreli diplomatlar devreye girdiler. Daha sonra kendilerinden “Hadi birlikte çalışalım” diye birkaç mail aldığımızda zaten iş işten geçmişti. Kanada ile yaptıkları anlaşmayı okuyunca aklımıza bunlar geldi. Bu konuda Güney Kore Paralimpik Komitesi’ne galiba fazla güvenmemek gerekiyor.

Zaman hızla ilerliyor

2016 Rio Paralimpik Oyunları’na yaklaşık 1.5 sene kaldı. Özellikle, Bedensel Engelliler Spor Federasyonu’nda son aylarda yaşanan huzursuzluklar ve federasyonun görevlerini yerine getirmeyişi muhakkak ki Paralimpik Oyunları’na katılacak olan sporcu sayımızı ve alınacak dereceleri de etkileyecek. 2012 Londra Paralimpik Oyunları’na 47 sporcu ile katılan bu federasyonumuz, umarız önümüzdeki yıl da en azından bu sporcu sayısına ulaşır. Ama yaşananlar ümitli olmamıza engel oluyor. Kısa bir süre önce Atıcılık Bölümü Başkanı Nevzat Yamaç istifa etti. Paralimpik Oyunları’nda önemli branşlarımızdan biri olan bu dalda elde edilecek başarı yerine gelecek olan arkadaşlarımızın konuyla ilgili çalışmalarına bağlı.

Tekerlekli sandalye basketbolu

Aynı şey tekerlekli sandalye basketbolu için de geçerli. Ferdi sporlardaki malzeme eksiklikleri bir yandan, kulüp sporlarındaki harcırahların bir kısmının hâlâ ödenmemiş olması diğer yandan bizleri endişelendiriyor. 22 Mart’ta yapılacak olan Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Olağanüstü Genel Kurulu’nda seçilecek olan yönetimin işi epey zor. Hemen peşinden Türkiye seçim havasına girecek. Yeni federasyonla, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın ve ona bağlı olarak Spor Genel Müdürlüğü’nün ilişkilerinin olumlu olması çok önemli. Aksi halde, yıllardır verilen emeklerin 2016 Rio Paralimpik Oyunları’nda boşa gitmesinden büyük üzüntü duyarız. Federasyon başkanlarının siyasi görüşleri, hangi parti tarafından desteklendikleri ya da desteklenmedikleri bizleri hiç ilgilendirmiyor. Bu konuda tek üzüntümüz, kısır çekişmelerden engelliler sporunun zarar görmesi.

Hapishanelerdeki kardeşlerimize...

Sizlerden yüzlerce mektup alıyoruz. Takdir edersiniz ki mektupları hemen bu köşede yayınlamak mümkün değil. Dolayısıyla mektuplarınızın yayınlaması uzun bir süre alıyor. Bir diğer konu ise şu: Lütfen bize fiziki özelliklerinizi anlatan ve hanımlarla mektuplaşmak istediğinizi belirten mektuplar göndermeyin. Burası çöpçatan sitesi değil. Biz burada engellilere ve kader mahkumlarımıza ihtiyaçları ve istekleri doğrultusunda yardımcı olmaya çalışıyoruz. Son zamanlarda bazı hapishanelerden gönderilen kitapların kabul edilmediğini öğrendik. Bu konuda Adalet Bakanlığımızın Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü ile yazışmalarımız devam etmektedir. Aydınlatıcı bilgileri öğrendikçe sizlere ileteceğiz. Allah yar ve yardımcınız olsun.

ÇENGELLİ PANO


‘Her zaman yanımızda’

Mardin-Kızıltepe ilçesinde tekerlekli basketbol takımını kurdum. Gideceğim adresi biliyordum; Yavuz Kocaömer. Engelli camiasının ağabeyi. Biz burada öyle biliyoruz. Sandalye olsun, okuyan engelli öğrenciye burs ya da malzeme desteği olsun her zaman yanımızda oldu. Yavuz Kocaömer bulunduğu yere kendinden bir şeyler katan ve çevreye yardım eden ender insanlarımızdan. Ona hiçbir zaman laf söyletmeyiz ve söylemeyiz. İzzettin Taşkın Keng Yönetim Kurulu Saymanı ve Kurucusu mirhat4721@hotmail.com

‘Sesimi duyun’

Daha önce yazdığım mektuplarımla ilgilenen olmadı. Sesimi tekrar duyurmak istiyorum. Yüzde 50 engelliyim. Evim kira ve yürüme zorluğu çekiyorum. Bana bir akülü araba gerekiyor. Kira, elektrik ve su borcum birikti. Başta Ali ve Murat Ülker’e sesleniyorum. Türkiye’deki duyarlı vatandaşlara sesleniyorum. Bir engellinin gözyaşlarını ve ıstırabını dindirin. Sesimi duyun. Maddi ve manevi yardımlarınızı bekliyorum. Murat Korkmaz Tel: 0533 583 49 80

‘Kızımı göremiyorum’

Haberin Devamı


32 yaşındayım, 7 senedir cezaevindeyim. Gelenim gidenim yok. Mağdurum ve kimsem yok. Maddi sıkıntı çekiyorum. Tüm hayırseverlerden maddi yardım, kışlık elbise, spor ayakkabı, normal ayakkabı, eşofman takımı, kışlık kazak ve mont rica ediyorum. Bir kızım var ve 7 senedir göremiyorum. Ailem kızımı okutamıyor. Daha 6 yıl cezam var, bana yardım eder misiniz? Ferhat Vurmaz 1 Nolu T Tipi Kapalı Cezaevi A-20 Koğuşu/Tekirdağ

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder