Spor Güney Kore ve yıldızları

Güney Kore ve yıldızları

Paylaş
Güney Kore ve yıldızları

Güney Kore, 2010 Dünya Kupası'nda B Grubu'nda Arjantin, Yunanistan ve Nijerya ile birlikte grubunda ilk ikiye girmek için mücadele edecek

KUPAYA KATILMA MÜCADELESİ
Güney Kore, 2010 Dünya Kupası Asya elemelerine 3. turdan katıldı. Bu turda Kuzey Kore, Ürdün ve Türkmenistan ile 3. grupta yer alan Güney Kore, gruptan 1. sırada çıkarak 4. tura kaldı.

Bu turda 2. grupta yer alan Güney Kore, ilk iki takımın finallere kaldığı grubu 1. sırada tamamladı ve 2010 Dünya Kupası’na katılma hakkı kazandı.

TEKNİK DİREKTÖR HUH JUNG-MOO
Çalıştırdığı Takımlar: Pohang Atoms, Güney Kore Milli takımı ve Chunnam Dragons

Kariyeri: Güney Kore’nin teknik direktörlüğünü 55 yaşındaki Huh Jung-Moo yapıyor. Daha önce Pohang Atoms ve Chunnam Dragons takımlarının dışında milli takımda da görev yapan Huh, 2007’de 3. kez Güney Kore Milli Takımı’nın başına geçti.

Futbolcuyken Güney Kore milli takımında 84 kez forma giyen Huh, milli takımda ilk olarak 1989’da yardımcı antrenör olarak görev aldı.

ÖNE ÇIKAN OYUNCULAR
Park Chu Young (Forvet):
Asya’nın en iyi oyuncularından olan Park Chu Young, Monaco’da forma giyiyor. 24 yaşındaki Park, yaratıcı bir oyuncu ve duran toplarda çok etkili.

Park, özellikle ceza sahası yakınlarında kazanılan serbest vuruşlarda rakip için tehlike oluşturuyor.

Park Ji Sung (Orta Saha):
Güney Kore’nin orta sahadaki dinamosu Park Ji Sung, İngiltere’nin Manchester United takımında oynuyor.

Takımın kaptanı olan Park, top hakimiyeti yüksek olan, mücadeleci, çok koşan ve çalışkan bir oyuncu. Bitmek tükenmek bilmeyen enerjisi nedeniyle "Üç akciğerli" lakabıyla anılan Park, baskıya da alışık.

DÜNYA KUPALARI GEÇMİŞİ
Güney Kore’nin katıldığı Dünya Kupası finallerinde aldığı en başarılı sonuç Japonya ile ortaklaşa düzenlediği turnuvada Yarı finale çıkmaş olmuştu.

2

Haberin Devamı