Ekonomi Güneydoğu'da açılımı yatırımlar sağlayacak

Güneydoğu'da açılımı yatırımlar sağlayacak

Paylaş
Güneydoğu'da açılımı yatırımlar sağlayacak

Hey Tekstil, Anadolu yatırımlarına 4 fabrika ile devam ediyor

4 fabrika daha yolda

Haberin Devamı

İstanbul, Çankırı, Nevşehir, Kastamonu, Batman’da toplam 8 fabrikada dünyaca ünlü markalara üretim yapan Hey Tekstil, Anadolu’daki fabrika yatırımlarına devam ediyor.

4 fabrika daha kuracakları bilgisini veren Hey Tekstil’in kurucusu ve icra kurulu başkanı Aynur Bektaş, “Batman’da kentin ilk ve en büyük yatırımını büyüttük. Yeni tesisi ağustosta açacağız. Kırıkkale’deki yatırımımızı ekimde tamamlıyoruz. Nevşehir’deki fabrikanın temeli ağustosta atılacak. Diyarbakır’da da yer arıyoruz” dedi.

40 milyon dolar yatırdı

Anadolu yatırımlarının 40 milyon doları aştığını kaydeden Bektaş, çoğunluğu kadın, binlerce insana iş yarattıklarını söyledi. Batman’daki fabrikada, geçen yıl 70 kişiyi işe aldıklarını ve şu anda 300 çalışanları olduğunu belirten Bektaş şöyle konuştu: “Hey Tekstil 4 bin kişiyi istihdam ediyor. Bu yıl en az 2 bin kişi alacağız. Biz ekonomik açılım yapıyoruz. Reel sektör olarak oralara iş götürmeliyiz. Ben orada, işçilerimle diyalog kurabilmek için Kürtçe öğreniyorum. Önemli olan anlaşmak.”

Haberin Devamı

‘Diyarbakır el işi üssü olacak’

Aynur Bektaş, Diyarbakır’ın tekstil merkezi olabileceğini söyledi. Bektaş, “Orada ilk etapta 1250 işçi alacağım. Bu rakam 4 bine kadar çıkacak. Burada en az 1500 ev kadınına, arkasından daha fazla ev kadınına ulaşacağız. Aynı Hindistan, Çin gibi o bölgeyi ‘el işi üssü’ haline getireceğiz” dedi. İstanbul’da yatırım düşünmediğini belirten Bektaş, “Benim daha 10 bin işçi çalıştıracak kapasitem var. Atölyelere iş veriyorum. Gittikçe de büyüyoruz. Dokumaya da başlıyoruz” diye konuştu.