Türkiye (Son Dakika) Güngören'de minibüs üst geçitten uçtu

Güngören'de minibüs üst geçitten uçtu

Paylaş
Güngören'de minibüs üst geçitten uçtu

İstanbul Güngören'de aşırı hızlı seyrettiği öne sürülen bir yolcu minibüsü üst geçitten alt yola uçtu. Kazada 2 kişi hayatını kaybetti, 2 kişi ise ağır yaralandı

İstanbul Güngören'de aşırı hız yapan minibüs şoförü Salim Dalbudak, bugün 11.30 sıralarında aracının direksiyon hakimiyetini kaybederek 15 metre yükseğindeki Eşref Bitlis Üstgeçidi’nden uçtu.

Haberin Devamı
startFlvPlayer_PostaV2("divFlvPlayer13182","13182","201311","13182-81074.jpg","Güngören'de minibüs üst geçitten uçtu"); Minibüs içinde bulunan ve aralarında şoför Salim Dalbudak’ın da bulunduğu 2 yaralı ambulanslarla çevre hastanelere götürüldü. Hurda yığınına dönen minibüsün altında kalan Ali Durmaz ve Mustafa Aksoy isimli iki yolcu olay yerinde hayatını kaybetti. Kaza haberinin duyulmasının ardından kazanın olduğu yere gelen yaralı yakınları gözyaşlarını tutamadı.

startFlvPlayer_PostaV2("divFlvPlayer13192","13192","201311","13192-81202.jpg","Güngören'de minibüs üst geçitten uçtu");


İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu kaza ile ilgili yaptığı açıklamada şehir içindeki kazalarıda ölenler ile şehirler arası yollarda meydana gelen kazalarda ölenlerin sayısında bir denklik olduğunu belirterek, " Şehir içi daha az tehlikelidir diye düşünmemek gerekiyor " dedi.

KAZA AŞIRI SÜRATTEN

Güngören'deki kazada ilk aldığı bilginin kazanın sürücü hatasından ve aşırı süratten kaynaklandığını söyleyen Vali Mutlu, denetimlerini sürdürdüklerini asıl denetimi sürücülerinin yapması gerektiğini söyledi.

MİNİBÜSLER KALDIRILMAYACAK

Minibüslerin toplu taşıma aracı olmaktan çıkarılıp çıkarılmayacağı şeklindeki bir soruya da yanıt veren Vali Mutlu, minibüslerin tamamen kaldırılması değil ama İBB'nin bu konuyla ilgili çalışması var. Minibüslerle ilgili düzenlemeler getiriliyor. E-5'ten kaldırıldı biliyorsunuz. Bunun gibi farklı uygulamaları İBB düşünüyor. Minibüsler toplu taşımanın önemli bir parçası "diye konuştu.