Kültür - Sanat Günışığı Kitaplığı: İlkbahara inandık, edebiyata sarıldık!
Paylaş
Günışığı Kitaplığı: İlkbahara inandık, edebiyata sarıldık!

Günışığı Kitaplığı'nın yeni kitaplarını, yazarlarını ve gelenekselleşen öncü projelerini tanıtan İlkbahar 2017 Kataloğu çıktı

20 yılı aşkın süredir, Türkiye'den ve dünyadan çağdaş çocuk ve gençlik edebiyatının seçkin eserlerini okurla buluşturan Günışığı Kitaplığı'nın, yeni yazarlarını ve kitaplarını tanıttığı İlkbahar 2017 Yeni Kitaplar Kataloğu çıktı. Gelenekselleşen ve okuma kültürümüze değer katan öncü yayıncılık projeleriyle çocuk ve gençlik edebiyatına yepyeni bir yol çizen Günışığı Kitaplığı, yeni kataloğunda her yaştan edebiyatsever için hazırladığı kitaplarını tanıtıyor. Yurt çapında kitapçılara, kütüphanelere, okullara, sivil toplum kuruluşlarına ve üniversitelere dağıtılan yeni yayın kataloğuna Günışığı Kitaplığı web sitesinden dijital olarak ulaşmak da mümkün.

Türkçe'nin ustalarından Necati Güngör'den yepyeni öyküler!


1979 Türk Dil Kurumu Hikâye Ödülü ve 1990 Ömer Seyfettin Öykü Ödülü gibi önemli ödüllerin sahibi, Türkçe ustası Necati Güngör yeni öykü kitabı Bir Hikâye Yaz İçinde İnsan Olsun'da topladığı öyküleriyle, iyiliğin ve dayanışmanın günlük yaşama sızan sağaltıcı gücünü hatırlatıyor. Usta yazarın koleksiyonunda hem çocuklara hem de gençlere duygu dolu öyküler anlattığı Anneme Bir Ev Alacağım, Sessiz Yürek ve Sevgili Öğretmenim adlı eserleri bulunuyor.


Minik okurlar bu yaz "Yasemin ve Lavanta"yla serinleyecek!


Senaristlik birikimini edebiyata taşıyan yazar Sevgi Saygı, "Yasemin ve Lavanta" adlı rengârenk ve muzip dizisiyle ilk kez minik okurlarıyla buluşuyor. 4 kitaplık diziyi başarılı illüstratör Merve Atılgan desenledi. Mizah ustası Behiç Ak'ın çok sevilen resimli öyküsü Gökdelene Giren Bulut, uzun bir aradan sonra, yenilenen tasarımıyla yeniden kitap raflarında. Genç illüstratör Gökçe İrten, Kim Bu Gelen? adlı ilk öyküsünü yazı kullanmadan, özgün desenlerinin diliyle anlatıyor.


Doğanın ve yaşamın yanında, ilkbaharı karşılayan kitaplar


Ödüllü Köprü Kitaplar koleksiyonu, 20. kitabında, edebiyatımızın her yaştan okura seslenebilen şair ve yazarlarından Çiğdem Sezer'i, Hayat Pastanesi adlı romanıyla konuk ediyor. Sevilen yazar Hacer Kılcıoğlu, Havaya Bak'taki öykülerinde, havanın halleriyle duygu hallerini harmanlıyor. Güçlü öykülemesiyle tanınan eğitimci, yazar Ömer Açık son romanı Montsuzlar'da, okul koridorlarından yaşama uzanan felsefi bir hikâye anlatıyor. Yayıncı, yazar Gökçe Ateş Aytuğ, sıcacık bir mahalle hikâyesi anlattığı yeni romanı Maya'nın Ağacı'nda, çocukların, ağaçların, kedilerin ve kargaların yanında durup yaşamı savunuyor. Çok ödüllü Fransız yazar Jo Hoestlandt, son çocuk romanı Kocaman Kalpli ile bir çocuğun yaşadığı güçlükleri şiirsel bir dille işliyor. Gençler için ilk kez yazan Füsun Çetinel, Duvarda 3 Hafta adlı yeni romanında, farklı kültürlerden karakterleri sayesinde özgürlük, iletişim ve dostluk üzerine düşündürüyor.

Gençliğin konuları ON8'le hayat buluyor!

Günışığı Kitaplığı'nın, 15 yaşın üstündeki tüm edebiyatseverler için yarattığı markası ON8, gençliğe ve gençliğin konularına ilişkin çağdaş bir dünyanın kapılarını aralamayı sürdürüyor. Toplumsal konulardan derinlikli ilişkilere, bilimkurgudan fantastiğe uzanan farklı konu ve temalardaki roman ve öykü kitaplarıyla "Ben de varım!" diyen her yaştan okura ulaşıyor.

Katalogta yer alan yeni ON8 kitapları arasında, çağdaş edebiyatımızın üretken ve ödüllü isimlerinden Neslihan Önderoğlu'nun yeni romanı Ay Dolandı ile tüm dünyada genç okurların ilgiyle takip ettiği ve ilk kez Türkçe'de okurlarıyla buluşacak olan ödüllü yazar Karen Foxlee'nin başyapıtı Gece Mavisi Elbise bulunuyor.

Haberin Devamı