Gündem Günün gündemi...

Günün gündemi...

Paylaş
Günün gündemi...

Günün gündemi...

- Milli Güvenlik Kurulu, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün başkanlığında Çankaya Köşkü’nde toplanacak. (Saat: 13.30)

Haberin Devamı

- TBMM Genel Kurulunda, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hakkında verilen gensoru önergesinin gündeme alınıp alınmayacağına
ilişkin görüşmeler yapılacak. (Saat: 15.00)

- Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, İstanbul’da "5. Karadeniz ve Hazar Düzenleyici Konferansı"na katılacak ve 3. Boğaz Köprüsü’nü de içeren Kuzey Marmara Otoyolu Projesi ile ilgili açıklamalarda bulunacak. (Saat: 10.00/11.00)

- Şehitlerimizi uğurluyoruz. Hakkari’nin Şemdinli ilçesi kırsalında şehit olan Uzman Çavuş Erkan Ayaz’ın cenazesi Amasya’nın Suluova ilçesinde, Er Selman Özay’ın cenazesi de Samsun’da, öğleyin törenle toprağa verilecek.

- Tedavi gördüğü ABD’de vefat eden Türkiye Barolar Birliği Başkanı Özdemir Özok’un cenazesi, Birlik Genel Merkezi’ndeki törenin ardından Kocatepe Camisi’nde öğleyin kılınacak namazdan sonra Cebeci Asri Mezarlığı’nda toprağa verilecek. (Saat: 11.00/13.00)

Haberin Devamı

- AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin milletvekilleriyle AK Parti Genel Merkezi’ndeki yemekli toplantıda bir araya gelecek. (Saat: 19.00)

- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan ile Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış ve AB Komisyonunun genişlemeden ve komşuluk politikasından sorumlu üyesi Stefan Füle, Brüksel’de, Avrupa Parlamentosunda düzenlenen "AB Yolunda Türk Kadını" konulu panelin açılış konuşmalarını yapacaklar.

- Bağış ve Erdoğan, Avrupa Türk Demokratlar Birliği Belçika Temsilciliğinin organize ettiği Sertap Erener konserini izleyecek.

- Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Ankara’da, Brezilya Savunma Bakanı Nelson Jobim ile görüşecek. (Saat: 09.45)

- Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, İran, Irak ve Suriyeli mevkidaşları ile çevre ve meteoroloji alanındaki işbirliğine ilişkin Ankara’da ortak basın toplantısı yapacak. (Saat: 11.00)

- Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, Otomotiv Sektörü Strateji Belgesi’ne son şeklini vermek üzere otomotiv sektörü temsilcileriyle bakanlıkta bir araya gelecek. (Saat: 11.00)

- Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, Türkiye Süt, Et Gıda Sanayicileri ve Üreticileri Birliğinin (SETBİR) Ankara’daki olağan genel kuruluna katılacak. (Saat: 10.00)

Haberin Devamı

- Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, Sağlık-İş Genel Başkanı Mustafa Başoğlu’nu parti genel merkezinde kabul edecek.
(Saat: 11.00)

- YÖK Genel Kurulu, Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan’ın başkanlığında toplanacak. (Saat: 10.00)

- Merkez Bankası, bu yılın ilk üç ayını içeren "Enflasyon Raporu"nu açıklayacak. (Saat: 10.00)

- Hazine Müsteşarlığı, 12 Ocak 2011 ve 19 Ocak 2011 tarihli senetlere ilişkin değişim ihaleleri yapacak.

- Deniz ve Hava Kuvvetleri ile Sahil Güvenlik Komutanlığı unsurlarının Ege Denizi’nin uluslararası sularında Türk Arama
Kurtarma Bölgesi içerisinde yürüttüğü "Deniz Aslanı-2010 Arama Kurtarma Tatbikatı"nın fiili safhası icra edilecek.

- Ali Sami Yen Stadyumu arsası ihalesi iptal edildi. TOKİ, Ali Sami Yen Stadyumu arsası için verilen 416,5 milyon liralık teklifi uygun bulmadı.
TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar: "Arsa içi değerine göre çok iyi fiyat verildi, ancak Seyrantepe Kompleksi bizim öngördüğümüzden daha
pahalıya malolacağından daha çok gelir sağlamak amacıyla ihaleyi iptal ettik. En kısa sürede hasılat paylaşımı yöntemiyle yeniden ihaleye
çıkıyoruz."

Haberin Devamı

- En fazla gurbetçiler etkilenecek. Almanya’nın, Türkiye ile arasındaki çifte vergilendirmeyi önleme anlaşmasını 2010 sonundan geçerli olmak üzere feshetme kararıyla başlayan vergileme sorunu büyüyor. Anlaşmanın devamı için bugüne kadarki 4 tur görüşmeden sonuç alamayan Türk ve Alman maliye bürokratları, 4-5 Mayıs tarihlerinde bu defa Ankara’da yeniden masaya oturacak. Taraflar arasındaki en büyük anlaşmazlık konusunu, gurbetçilerin emekli maaşlarının vergilendirilmesi oluşturuyor.

- Hazır giyimcilerin Çin ile rekabeti. Türkiye Moda ve Hazır Giyim Sanayicileri Federasyonu Başkanı Nedim Örün: "Biz artık koleksiyon satan ve marka pazarlayan bir ülkeyiz. Dolayısıyla Çin’e kaçmış olan siparişleri düşünmeye gerek yok. Katma değeri yüksek ürünler yapıyor olmamız, Çin’e giden kaybı fazlası ile telafi etmemize neden olacak."

Haberin Devamı

SPOR

- Beko Basketbol Ligi play-off çeyrek final serisi ilk maçları. - Efes Pilsen ile Erdemir Darüşşafaka Ayhan Şahenk Spor Salonu’nda, Beşiktaş Cola Turka ile Türk Telekom Beşiktaş Cola Turka Arena’da karşı karşıya gelecek. (Saat: 18.00/20.00)

- Türkiye Bayanlar Basketbol Ligi’nde Fenerbahçe ile BOTAŞ Spor arasındaki play-off yarı final serisinde ilk maç, Kadıköy Caferağa Spor Salonu’nda oynanacak. (Saat: 18.30)

- Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Erol Ünal Karabıyık, yabancı oyuncu sınırlamasıyla ilgili Ankara’da basın toplantısı yapacak. (Saat: 10.00)

TOPLANTI - ETKİNLİK

- Refik Saydam Hıfzıssıhha Merkezi Başkanlığında, 2002-2010 yılları arasında Kırım Kongo Kanamalı Ateşi Hastalığı ile ilgili çalışmalar konusunda basın bilgilendirme toplantısı yapılacak. (Saat: 14.00)

- Ekonomik İşbirliği Teşkilatı (EİT) Özel Sektörün Geliştirilmesi ve Özelleştirme Yüksek Düzeyli Uzmanlar Grubu IV. Toplantısı İstanbul’da yapılacak. (Saat: 09.30)

- Türkiye Sınai Kalkınma Bankasının (TSKB), 2 yeni rüzgar santrali için Gama Enerji AŞ’ye 44 milyon avro tutarında kredi vermesine ilişkin anlaşma, İstanbul’da törenle imzalanacak. (Saat 10.00)

- Almanya’nın Ankara Büyükelçisi Eckart Cuntz, Başbakanlık Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü ile Devlet Demiryolları Genel Müdürlüğünün Konya’da birlikte düzenlediği "Hicaz ve Bağdat Demiryollarının 100 Yılı" konulu fotoğraf sergisinin açılışına katılacak. (Saat: 14.00)

- Marmara Belediyeler Birliği Genel Kurulu, Bursa’da toplanacak. (Saat: 10.00)

- Edirne’de, "Uluslararası Sinan Sempozyumu" başlayacak. (Saat: 10.30)

- "Balkanlar’da Bölgesel İş Birliğinde STK ve Düşünce Kuruluşlarının Rolü" konulu 3. Uluslararası Balkan Kongresi Tekirdağ’da sürüyor.(Saat: 10.00)