Dünya Gurbetçinin cenazesini az kalsın yakıyorlardı

Gurbetçinin cenazesini az kalsın yakıyorlardı

Paylaş
Gurbetçinin cenazesini az kalsın yakıyorlardı

Almanya'daki hastane, ölen Türk'ün yakınlarına haber vermedi. Cenaze son anda yakılmaktan kurtarıldı

Almanya'da tedavi olmak için yattığı hastanede 70 yaşında yaşamını yitiren terzi Vasfi İpçioğlu'nun ölümü ailesine ve Konsolosluğa bildirilmeyince, cenazesi 32 gün boyunca morgda kaldı. Bir arkadaşının Alman avukatla birlikte ısrarlı girişimleri sonucu, İpçioğlu'nun cenazesi yakılmak üzere gönderildiği kurumdan alındı.

Haberin Devamı

Adapazarı'ndan 48 yıl önce Almanya'nın Hamburg kentine giden terzi Vasfi İpçioğlu'nun hastanede ölmesinden sonra sorunlar yaşandı. Bir süredir prostat kanseri tedavisi gören İpçioğlu, bu yılın ilk günlerinde Hamburg Othmarschen Hastanesi'ne böbrek şikayetiyle başvurdu. Bir süre sonra, Türkiye'de bulunan yakınlarına hastaneye yattığını bildiren İpçioğlu ile temas kesildi.

SOYADI TUTMAYINCA BİLGİ ALAMADILAR

Almanya'da bulunan arkadaşlarının ısrarlı araştırmalarına hastane yetkilileri, “Soyadınız tutmadığı için hastayla ilgili bilgi veremeyiz” yanıtı verdi. Alman bir avukat ile birlikte hastaneye giden arkadaşları İpçioğlu'nun 7 Ocak'ta hastanede yaşamını yitirdiği ve yakınları bulunamadığı için cenazesinin yakılmak üzere ilgili kuruma gönderildiğini öğrendi. Avukatın girişimleri sonucu İpçioğlu'nun cenazesi geri alındı. Arkadaşları ile avukat, hastanenin, ölen Türk vatandaşının tüm bilgilerinin ellerinde olmasına rağmen öldüğünü ailesine veya Türk Konsolosluğuna bildirmemesini tutanakla tespit ettirerek, cenazenin Türkiye'ye gönderilmesi için girişim başlattı.

Haberin Devamı

ESKİ EŞİ TEPKİLİ

Vasfi İpçioğlu'nun eski eşi Emine Çevik olayı eleştirerek, “Ocak ayının 7'sinde vefat eden eski eşimle ilgili ne bana ne de kızına hiçbir bilgi verilmedi. Bize ulaşamadıklarını düşünsek bile konsolosluğa haber verebilirlerdi. Arkadaşlarının ısrarlı girişimleri sonucu avukat aracılığıyla öldüğünü 32 gün sonra öğrenebildik. Yapılan girişimler sonucu cenaze Alman makamlardan alındı. Cenazesi memleketi olan Adapazarı'na getirilerek toprağa verilecek” dedi.

Latif SANSÜR/KUŞADASI(Aydın), (DHA)