Cem Kerpiççiler Gurbette belki ilk defa mutlu olacaklar...
HABERİ PAYLAŞ

Gurbette belki ilk defa mutlu olacaklar...

Haberin Devamı

Suriye’de 2011’de başlayan iç savaş ülkeyi enkaz haline getirdi. 500 bin kişinin hayatını kaybettiği ülkede 6 milyon Suriyeli ülkesini terk etmek zorunda kaldı. Türkiye 3 milyon Suriyeli mülteciye kucak açtı.

800 bini çocuk olan bu mülteciler için yaşam umudu olan Türkiye, mülteciler için 25 milyar dolar harcadı. Yangın yerine dönen ülkelerinden kaçan Suriyeliler için yeni bir hayat hazırlamaya çalışan Türkiye, göçmenlerin entegrasyonu için de önemli çalışmalar yapıyor.


4 aydır antrenman yapıyorlar


Suriyeli göçmenlerin entegrasyon sürecinde sporun mutlaka kullanılması gerektiğine inanıyorum. Gençlik ve Spor Bakanlığı, Birleşmiş Milletle Mülteciler Yüksek Komiserliği ve Uluslararası Ortadoğu Barış Araştırmaları Merkezi tam da düşündüğüm ve faydalı olacağına inandığım bir organizasyona imza atıyor. Yeşil Sahada Barış için Kardeşlik Turnuvası ile 4 aydır profesyonel antrenörlerin gözetiminde 9 Türk ve 9 Suriyeli futbolcudan oluşan takımlar sahada yeteneklerini sergiliyor.


Yetenek avcılarına da büyük fırsat


Hem Suriyeli gençlerin ülkeye uyum sağlaması sağlanırken hem de aslında yetenek avcılarına büyük bir fırsat sunuluyor. Belki de bu turnuvayı izleyen kulüpler gelecekte yıllarca formalarını terletecek nitelikteki bir oyuncuyu keşfedecekler. 16 şehirde yaşayan mültecilerin katıldığı turnuvanın finali 19 Aralık'ta Ankara'da yapılacak. Bu tür organizasyonlar mültecilerin entegrasyonu için çok mühim. Belki de kan gölüne dönen ülkelerinden ayrıldıklarından bu yana en mutlu anlarını yaşayacaklar. Kucak açmakla kalmayıp, hayata tutunmaları için bir tuğla dahi koyan herkese hepimizin bir teşekkür borcu var...

Sıradaki haber yükleniyor...
holder