Spor Güreşçimiz Selçuk Çebi finalde...

Güreşçimiz Selçuk Çebi finalde...

Paylaş
Güreşçimiz Selçuk Çebi finalde...

Güreşçimiz Selçuk Çebi finalde...

Rusya’nın başkenti Moskova’da devam eden Dünya Güreş Şampiyonası’nda Grekoromen Milli Takımı’ndan 74 kiloda Selçuk Çebi finale yükselirken, Türkiye grekoromen stilde evsahibi Rusya’nın ardından takım sıralamasında ikinciliği garantiledi.

Haberin Devamı

74 kiloda mücadele eden geçen yılın dünya şampiyonu Selçuk Çebi, ilk turu maç yapmadan geçti. İkinci turda Dominik Cumhuriyeti’nden Mota Brea ile karşılaşan Selçuk Çebi, zayıf rakibi karşısında zorlanmadan 2-0 (2-0/1-0) galip geldi. Üçüncü turda Azerbaycan’dan Rafig Hüseynov ile mücadele eden Çebi, ilk periyotu 1-0 kaybetmesine karşın, ikinci ve üçüncü periyotta aynı skorla üstünlük sağladı ve minderden 2-1 galip ayrılarak çeyrek finalist oldu. Çeyrek finalde Hırvat Neven Zugaj karşısında zorlanmasına karşın 2-1 (0-1/1-0/1-0) galip gelmeyi başaran Selçuk Çebi, yarı finalde Rus İmil Sharafetdinov karşısında ise adeta şov yaptı. Yarı finale gelene kadar yaptığı başarılı müsabakalarla dikkati çeken Rus güreşçi karşısında mükemmel bir performans ortaya koyan Selçuk Çebi ilk periyotu 8-0, ikinci periyotu da 1-0 alarak 2-0 galip geldi ve finalist oldu.

Haberin Devamı

Tecrübeli sporcunun Rus rakibi karşısındaki güreşi ve finale yükselme başarısı göstermesi, başta Güreş Federasyonu Başkanı Osman Aşkın Bak olmak üzere Federasyon’un genel koordinatörü Önder Yakşi, milli takım antrenörleri ve sporcuları coşturdu.

Selçuk Çebi akşam seansında geçen yılın Avrupa şampiyonu Ermeni Arsen Julfalakyan ile final müsabakasına çıkacak.

Bayan Güreş Milli Takımı’ndan bugün mindere çıkan tek isim olan 48 kiloda Sümeyye Sezer de ilk turu maç yapmadan geçtikten sonra ikinci turda Belaruslu Vanesa Kaladzinskaya karşısında 5-2 ve 4-2’lik periyot skorlarıyla 2-0 mağlup oldu.

Sümeyye Sezer, Belaruslu güreşçinin bir sonraki turda mağlup olmasıyla şampiyonadan elendi.

-TÜRKİYE, GREKOROMEN STİLDE İKİNCİLİĞİ GARANTİLEDİ-

Dünya Şampiyonasının ilk iki gününü 2 bronz madalya ve 22 puanla 5. sırada tamamlayan Türkiye, bugün Selçuk Çebi’nin finale yükselmesiyle grekoromen stilde takım ikinciliğini garantiledi.

Güne 38 puanla başlayan evsahibi Rusya takım şampiyonluğunu garantiledi. 74 kilo müsabakaları öncesinde 24’er puana sahip olan Küba ve Bulgaristan ile 2 şampiyon çıkaran ve 22 puan toplayan İran’ın ise 74 kilodaki sporcuları sıralamaya giremedi. Güne 22 puanla 5. sırada başlayan Türk Milli Takımı ise Selçuk Çebi ile 9 puanda kalsa dahi ikinci sıraya yükselecek.
Türkiye grekoromen stilde 2009 yılında takım halinde dünya şampiyonluğuna ulaşmıştı.

Haberin Devamı

Tevfik Erçetin / AA