Magazin Gürkan Uygun: Panele gelirken kavga edemedim

Gürkan Uygun: Panele gelirken kavga edemedim

Paylaş
Gürkan Uygun: Panele gelirken kavga edemedim

Gürkan Uygun, 7. Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali kapsamında önceki gün düzenlenen 'Sinemada Şiddet ve Şiddetin Gösterilmedi' paneline katıldı. Atlas Sineması'ndaki panelde oyuncu, ''Trafikte kavga edemedim, çünkü şiddet konulu bir siema paneline geliyordum'' esprisiyle güldürdü

Prof. Dr. Bengi Semerci'nin yönettiği 'Sinemada Şiddet ve Şiddetin Gösterilmesi' paneline İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Ergün Yolcu, sinema eleştirmeni Banu Bozdemir ve oyuncu Gürkan Uygun konuşmacı olarak katıldı.

''İÇ DÜNYAMDA ŞİDDET YAŞAMIYORUM''

''Trafikte buraya geliyorum diye kavga edemedim çünkü şiddet konulu bir panele geliyordum'' diyerek espri ile konuşmaya başlayan Gürkan Uygun, kendi iç dünyasında şiddet yaşamadığını, milliyetçiliğin şiddeti desteklediğini belirterek ''Akademik olarak tespit yapamam ama tecrübelerimle şunu söyleyebilirim. Birebir örneklemeyi seven bir toplumuz. Kötü olanı seyrederken yapabilme özgürlüğünü düşünüyoruz toplum olarak. Bu yüzden fiziksel şiddet ön plana çıkıyor. Sert yaşamayı seviyoruz. Kendimizi şiddetle korumayı tercih ediyoruz. Adaletin yerine getirilmediğini düşündüğümüz için şiddet kullanarak çözmeyi tercih ediyoruz” dedi.

''BEŞİKTAŞ'I SAVUNUR GİBİ SAVUNUYORUM''

Günümüz çocukları için şiddetin bir oyun olduğunu söyleyen Gürkan Uygun, ''Tabletinde, telefonunda bir oyun. Trafikte buraya geliyorum diye kavga edemedim. Dizi izleyicisi takım taraftarı gibi. Ben de bir şeyi savunurken Beşiktaş'ı savunur gibi savunuyorum'' dedi.

Haberin Devamı