Siyaset Gürsel Tekin: Biz de insanız yanılmışız
Paylaş
Gürsel Tekin: Biz de insanız yanılmışız

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, "Herkes yanılır, sonuçta insanız biz de” dedi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, seçim sonuçlarının kişisel beklentisinin altında çıktığını belirterek, “Sayın Başbakan da yerel seçimlerde yüzde 50’nin üstünde oy bekliyordu, yüzde 38’de kaldı. Demek ki herkes yanılabiliyor, biz de yanılmışız. Bunu bir özeleştiri olarak yapıyorum. Herkes yanılır, sonuçta insanız biz de” dedi.

Haberin Devamı

Genel seçimde yüzde 25.94 oranında oy alan CHP’nin Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, sonucun kişisel beklentisinin altında çıktığını belirterek, “Kişisel beklentim yüzde 30’un üstüne çıkmaktı. Sayın Başbakan da yerel seçimlerde yüzde 50’nin üstünde oy bekliyordu, yüzde 38’de kaldı. Demek ki herkes yanılabiliyor, biz de yanılmışız. Sonuçta insanız biz de” yorumunu yaptı.

Tekin, seçim sonuçlarından rahatsız olduğu belirtilen eski Genel Başkan Deniz Baykal’a da, “Genel Başkan etrafında kenetlenilmeli” mesajı yolladı. Olağanüstü kurultay ve parti içi seçim tartışması iddialarıyla ilgili olarak ise “Örgütlerde, tabanda, seçmende olağanüstü kurultay talebi olduğunu zannetmiyorum. Bireysel bazı talepler dile getirilir, başka sorun olmaz” diyen Tekin, şunları söyledi:

Haberin Devamı

Genel Başkan’a kenetlenelim Herkesin hedefi CHP’nin daha iyi noktalarda olmasıysa Genel Başkan’ın etrafında kenetlenilecektir. Yeni parlamento süreci önemli bir dönem, bu dönemde CHP’nin daha aktif olması gerekiyor. Bu kenetlenme Deniz Bey’i kapsıyor; yani Deniz Bey de Kemal Bey’in etrafında kenetlenmeli. Kemal Bey’in genel başkanlığı tartışılmaz. Tabanda ve seçmende kabul görmüş bir isimdir.

2007 seçimi baz alınmalı (Deniz Baykal’ın söylediği iddia edilen “Oyumuz 3.5 miyon arttı deniliyor ama biz zaten 2009’da 10 milyon oy almışız. İl Genel Meclis’i sonuçları ortada. Doğrusu yadırgadım, yakıştıramadım. Benim görevi bıraktığım dönemde güvenilir anket kuruluşları CHP’yi yüzde 28-29 gösteriyordu” sözleri üzerine) Deniz Bey’e atfen yapılan açıklamaların kendi açıklaması olduğunu düşünmüyorum. Kriter olarak seçimler baz alınacaksa, 2007 seçimleri baz alınmalı.

Bir kamuoyu yoklaması baz alınarak bir başarı ya da başarısızlık ortaya konulabilir mi? Böyle bir mantık olabilir mi? Bence Deniz Bey’in inisiyatifi dışında konuşuluyor. Sonuçta insanız biz de Kişisel beklentim yüzde 30’un üstüne çıkmaktı. Sayın Başbakan da yerel seçimlerde yüzde 50’nin üstünde oy bekliyordu, yüzde 38’de kaldı. Demek ki herkes yanılabiliyor, biz de yanılmışız. Bunu bir özeleştiri olarak yapıyorum. Herkes yanılır sonuçta insanız biz de. Ama bir insandan da kamuoyu yoklamalarını kabullenmesini beklemeyin. O zaman demezler mi ‘

Haberin Devamı

Seçim yapmayın, kamuoyu yoklamaları karar vermiş’ diye. Böyle bir şey olabilir, kabul edilebilir mi? Yönetim değişebilir Her siyasi parti seçimden sonra muhasebesini yapacaktır. Biz de MYK’yı toplayacağız. 81 ille ilgili çalışmalar yapılıyor. Eksiklerimizi, yanlışlarımızı belirleyeceğiz. Bu doğrultuda da değişiklik, yenilik olacaktır elbette, gerekirse Genel Merkez yönetimde de. Genel merkezdeki değişimle ilgili takdir genel başkanın.