Siyaset Gürsel Tekin: Faşizme geçit vermeyeceğiz
Paylaş
Gürsel Tekin: Faşizme geçit vermeyeceğiz

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, "Onuru, şerefi ve namusuyla görevini yapan gazetecileri bir gece yarısı gözaltına alacaksınız, ondan sonra yurt dışından 'basın özgürlüğü ve demokrasi' diyeceksiniz" dedi.

Terik, CHP Genel Başkan Yardımcıları Volkan Canalioğlu ve Sena Kaleli ile birlikte incelemelerde bulunmak üzere Kırıkkale’ye gelen Tekin, Cumhuriyet Meydanında esnafı ziyaret ederek sohbet etti. Gürler Mahallesindeki semt pazarını gezdi. Tekin, yoğurt satan bir kadının elindeki tespihi alarak fotoğraf çektirerek "Gördüğünüz gibi AK Parti insanlara sabır tespihi çektiriyor" diyerek espri yaptı.

Haberin Devamı

Ardından partisinin Kırıkkale İl Başkanlığını ziyaret eden Tekin, partililere hitap etti. Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ın Almanya’da yaptığı konuşmayı eleştiren Tekin, "Bütün yandaş medyayla Almanya’dan Türkiye’ye karışıyor. Sen ilk önce gel Kırıkkale’nin sorunlarını dinle" dedi.
Tekin, Türkiye’de medyanın ağır baskı altında olduğunu iddia ederek "Medyaya baskı yapabilirsiniz, medya sizin yanlış yaptıklarınızı görmüyor. Adım, adım faşizme gittiğinizi de biliyoruz ama CHP olarak faşizme geçit vermeyeceğiz. Bunun için kellemizi ortaya koyacağız. Bu ülkeyi soyanlara, bu ülkeyi talan edenlere bir şey yapmayacaksınız. Onuru, şerefi ve namusuyla görevini yapan gazetecileri bir gece yarısı gözaltına alacaksınız. Ondan sonra yurt dışından basın özgürlüğü ve demokrasi diyeceksiniz. Namuslu köşe yazarlarına seslenmek istiyorum; korkmayacaksınız çünkü korkakların mezarları yoktur, yiğitlerin mezarları vardır ve ’yiğit’ diye yazılır" dedi.

Haberin Devamı

-"ESİR ALAMADIĞINIZ TEK YER CHP"-

Anadolu’nun dört yanında ciddi sorunların olduğunu dile getiren Tekin, tarımda çiftçilerin traktörünün hacizli olduğunu, Kırıkkale’de de icra dosya sayısının 5 bin olduğunu anlattı.

Tekin, şunları söyledi:
"Sayın Başbakan, emeklinin durumu perişan, işsizlik yüksek, esnaf ve çiftçi ağlıyor. Bu ülkede sadece Sayın Başbakan, halinden memnun herkesi kendi gibi görüyor. Sabah kalkıyor, yandaşlarının durumunun iyi olduğunu görünce, halkın da durumunun iyi olduğunu sanıyor. Sayın Başbakan, bak burnunun dibinde Kırıkkale var, buraya bir gel, esnafın sorununu dinle, emekliler ile birlikte ol.

Bunların gündemi değiştirme merkezleri var. Her dönem seçim zamanında gündemi değiştirmek için ellerinden geleni yapıyorlar. Yandaş medyayı kendilerine çekerek istedikleri şeyleri yaptırıyorlar. Libya’da isyan olur, CHP’ye bağlanır, bilmem nerede deprem olur, CHP’ye bağlanır, neden? Çünkü CHP’nin 3,5 ay sonra neler yapabileceğini biliyorlar. ’Biz her yeri esir aldık’ diyorlar, esir alamadığınız tek yer CHP. Senin buna gücün de yetmez ey AKP..."

Haberin Devamı

İktidara geldikleri zaman üreticinin üretim gücünü yükselteceklerini ve esnafın satışlarını yükseltmesi için gereken çalışmaları yapacaklarını belirten Tekin, "Üreticinin üretim gücü yok, tüketicinin alım gücü yok. Böyle bir ülkede Başbakan halen ’ekonomimiz iyi’ diyor. Türkiye 3,5 ay sonra seçimlerde AK Parti’den kurtulacak. Aile sigortamız ile her vatandaşımıza sigorta yapacağız. Türkiye’nin çar çur edilen, yolsuzluklar ile götürülen kaynaklarını halka dağıtacağız. Bu konuda sizlere söz veriyorum" diye konuştu.