Siyaset Gürsel Tekin: Miting araçları engelleniyor
Paylaş
Gürsel Tekin: Miting araçları engelleniyor

Gürsel Tekin: Miting araçları engelleniyor

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, vatandaşların miting alanına ulaşımı konusunda aksaklıklar yaşandığı iddiasına ilişkin, "Maalesef bu tür aksaklıklar oluyor. Örneğin şu anda Kartal’da tekneler kalkacak, İDO müsaade etmiyor. Benzer yollarda trafik polisi uygulama yapıyor. Ehliyet, ruhsat uygulaması yapıyor. Bunlar çok çirkin şeyler" dedi.

Haberin Devamı

Tekin, CHP’nin Kazlıçeşme Meydanı’nda düzenlediği "Büyük İstanbul Mitingi" öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

İDO: Miting yolcuları vapurlara bildirildi

Bir gazetecinin "Miting öncesinde bazı ihbarlar alındı ’Otobüsler durduruldu’ şeklinde. Nedir bunun içeriği?" diye sorduğu Tekin, şunları söyledi:
"Maalesef bu tür aksaklıklar oluyor. Örneğin şu anda Kartal’da tekneler kalkacak, İDO müsaade etmiyor. Benzer yollarda trafik polisi uygulama yapıyor. Ehliyet, ruhsat uygulaması yapıyor, Bunlar çok çirkin şeyler. Gerçekten bu konuda bir şey söylemek istemiyorum. Bu kadar basite inmişlerse doğrusu sayın valinin, sayın emniyet müdürünün müdahale etmesi gerekiyor. İnanıyorum ki aynı aksaklık önümüzdeki bir saat içerisinde devam etmez. Ederse, bunun da bedelini ağır öderler."

Haberin Devamı

Yaşanan aksaklıkları ayıpladığını belirten Tekin, "Burada bir siyasi parti miting yapıyorsa devletin kurumları özellikle emniyetin ve İDO’nun yardımcı olması gerekiyor. Bütün bu aksaklıklara rağmen CHP’nin mitingine gelmek isteyen inançlı CHP’liler akın akın geliyor. Hiçbir engeli tanımıyorlar" diye konuştu.

Mitinge katılım konusunda görüşleri sorulan Tekin, "Hedefimiz 500 bin kişi. Şimdi yukarıdan baktım. 500 bine yakın kişi gelmiş. Hiçbir taşımamız yok. CHP, 81 ilde yapmış olduğu mitinglerin hiç birinde taşıma yok. Ancak elbette Trakya ve İzmit’te arkadaşlarımız bu coşkuya katılmak istiyorlarsa gelebilirler ama 100-200 otobüslü bir organizasyon söz konusu değil" dedi.

Tekin, daha sonra bayılan bir kadını ambulansta ziyaret etti.
Bu arada miting katılımcıları, arama noktalarından geçerek alana alınıyor.