Siyaset Gürsel Tekin: ODTÜ öğrencileri yalnız değildir
Paylaş
Gürsel Tekin: ODTÜ öğrencileri yalnız değildir

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, ODTÜ arazisi üzerinde akşam saatlerinde devam eden yol yapım çalışmalarını izlerken basın mensuplarına tepkilerini dile getirdi. Tekin "ODTÜ Öğrencileri yalnız değildir. Bu eşkiyalığın bir an önce Ankara'dan uzaklaştırılması gerekir" dedi

Gürsel Tekin "Bakın arkadaşlar 18 Kasım 2013 Cuma gecesi, adeta gece yarısı operasyonu gibi ODTÜ’ nün özel arazisinde yapılan doğa katliamı hız kesmeden devam ediyor. Bu neyin hırsıdır? ODTÜ’nün sınırına kadar dayanan şehre bir bakın. Her yer beton yığınına dönmüş. Hava koridorları yok. İnsanlarımız buralarda yüksek binalar ve oksijensiz ortamlarda yaşamaya çalışmaktadır. Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir kentleşme örneğine rastlanamaz. Böyle bir gece yarısı operasyonu devlet düzenlerinde değil, eşkıyalık düzenlerinde olur. ODTÜ’lü öğrencileri modern eşkıyalara benzeten Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a buradan sesleniyorum "O eşkıya dediklerin, dünyanın en iyi ilk 100 üniversitesi içinde yer alan, senin ancak 500 kolluk gücüyle girebildiğin ODTÜ’ye 500 tam puanla giren akıllı gençlerdir." diye konuştu.

Haberin Devamı

Tekin, Başbakanın AKP grup toplantısında yaptığı konuşmayı da eleştirerek "Recep Tayyip Erdoğan, ’medeniyet yoldur’ diyerek aklını ortaya koymuştur. Ancak bilmelidir ki medeniyet raylı sistemdir. Örnek mi istiyorsunuz? Tüm dünya. Bülent Arınç, geçtiğimiz günlerde meclise gelecek olan AVM yasasından bahsetti. Buradan ODTÜ Rektörlüğü’nün bilgisi dışında konulan Düzenleme Ortaklık Payı ile Eskişehir yolu üzerinde bulunan 4 AVM’ nin yetmediğini mi, üniversiteye ait olan kamu alanını 5. AVM’ye peşkeş çekeceğinizi mi anlamalıyız? Buradan bir kez daha yineliyorum. ODTÜ öğrencileri yalnız değildir. Cumhuriyet Halk Partisi gerekli tüm yasal itirazların arkasında olacaktır" dedi.

DHA