Siyaset Gürsel Tekin'den zehir zemberek sözler
Paylaş
Gürsel Tekin'den zehir zemberek sözler

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, parti içi muhalefete sert sözlerle yüklendi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, kendisini hedefe koyan parti içi muhalefete karşı suskunluğunu bozdu. Eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ve eski CHP Genel Sekreteri Önder Sav’ın kendisini Parti Meclisi (PM) dışında bırakma konusunda anlaştıkları haberlerini değerlendiren Tekin, "Daha 8 ay önce birbirini boğazlayanların tamamının Gürsel Tekin üzerine ittifak etmeleri doğrusu beni sevindiriyor.

Haberin Devamı

Ben bu son 5 ay içinde örgütlerden sorumlu genel başkan yardımcısı olarak sadece ve sadece genel başkanıma ve partime katkı sunmanın ötesinde bir şey yapmış değilim" dedi. Tekin, televizyonlarda partinin kurumsal kimliğini zedeleyen açıklamalar yapan partililer hakkında bundan sonra disiplin sürecinin işleyeceğini belirtti.

Tekin, Maltepe Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde kurucu başkanı olduğu Cumhuriyet Halk Evleri’nin 4. yıl sonu etkinliğine katıldı. Buradan çıkışında açıklamalarda bulunan Tekin, 25 yıldır CHP’de siyaset yaptığını ve bugüne kadar partinin kurumsal kimliğine zarar verebilecek bir tek kelime etmediğini ifade ederek şöyle konuştu:

"Örgütülerden sorumlu 3 aylık bir genel başkan yardımcısıyım. Dehşetle izliyorum, kamuoyunda, basında, medyada televizyon televizyon koşan arkadaşlarımız keşke seçim arifesinde sokaklarda Sayın Genel Başkanımız gibi, arkamda duran ilçe başkanlarımız, gönüllülerimiz gibi sokakta koşturabilselerdi. Ama bugün televizyon televizyon koşup partinin kurumsal kimliğini zedeleyenler hiç kusuruma bakmasınlar. Bundan sonra bu partide disiplin de işleyecektir, demokrasi de işleyecektir. Öncelikle elbette demokrasi işleyecektir. Ama demokrasiyi işleteceğim diye partinin kurumsal kimliğine zarar veren arkadaşlarımızı Sayın Genel Başkanımız uyardı, ben de örgütlerden sorumlu genel başkan yardımcısı olarak uyarmak istiyorum."

Haberin Devamı

CHP’de parti içi demokrasinin olduğunu ve kurultay istenebileceğini kaydeden Tekin, "Toplarsınız, kurultay iradesi delegededir, 650 delege getirirsiniz, tartıştırmadan elbette bu kurultay yapılabilir" dedi.

-"8 AY ÖNCE BİRBİRİNİ BOĞAZLAYANLARIN ÜZERİMDE İTTİFAK ETMELERİ BENİ SEVİNDİRİYOR"-

Eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ve eski CHP Genel Sekreteri Önder Sav’ın kendisini Parti Meclisi (PM) dışında bırakma konusunda anlaştıkları haberlerinin anımsatılması üzerine Tekin, "Doğruluğu ne kadardır bilmiyorum ama gazete sayfalarına baktığımızda daha 8 ay önce birbirini boğazlayanların tamamının Gürsel Tekin üzerine ittifak etmeleri doğrusu beni sevindiriyor. Ben bu son 5 ay içinde örgütlerden sorumlu genel başkan yardımcısı olarak sadece ve sadece genel başkanıma ve partime katkı sunmanın ötesinde bir şey yapmış değilim. Ama bundan sonra yapmayacağım anlamı taşımaz, o görevde olursam. Elbette yapacağım" diye konuştu.

Haberin Devamı

Yaşananlara baktığında doğru şeyler yaptığını gördüğünü dile getiren Tekin, "Çok doğru noktalarda olduğumuzu gördüm, bu doğru noktalarda olmaya da devam edeceğiz" dedi.

-"HALKLA BÜTÜNLEŞMEK EKSEN KAYMASIYSA DEVAM EDECEĞİZ"-

Tekin, "CHP’de bir eksen kayması yaşanıyor" eleştirilerine de yanıt vererek "Hiçbirine katılmıyorum. Eğer burada biraz önce salonda görmüş olduğunuz insanlarla bütünleşmek, onlarla kaynaşmak eksen kaymasıysa buna sonuna kadar devam edeceğiz" dedi.

-"KURULTAY İSTEYENLER MİLLETVEKİLİ OLAMAYAN ARKADAŞLARIMIZ"-

"CHP’nin geleceği ne olur?" sorusu üzerine de Tekin, "CHP’nin geleceğine hiçbir şey olmaz, CHP bir çınar. Nasıl ki bugüne kadar hayatına devam ettiyse bugünden itibaren de devam edecektir" dedi. CHP’de 1992’den bu yana 15 kurultay yapıldığını belirten Tekin, "15 tane kurultay keşke partideki bütün sorunları çözebilseydi. 16’ncısı olabilir, onun için kurultayın olacağını zannetmiyorum. Ben örgütlerden sorumlu genel başkan yardımcısı olarak bugüne kadar kurultay talep etmesi gereken il başkanlarımız, kurultay delelgelerimizin böyle bir talebinin olmadığını, sadece milletvekili olamayan arkadaşlarımızın bu taleplerinin olduğunu görüyorum, bu da çok acı bir şey" diye konuştu.

Haberin Devamı

"Kurultay istekleri kasıtlı mı?" sorusu üzerine de Tekin, "Kasıtlı anlamında söylemek istemiyorum. Ama konuşanlara baktığımızda milletvekili olamayan arkadaşlarımızdır" dedi.

-"GENEL BAŞKAN İZİN VERİRSE YARIN MYK’DAN SONRA KONUŞACAĞIM"-

Tekin, yarınki CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısının ardından bir açıklama yapabileceğine işaret ederek, "Konuşmam gereken şeyleri bugün Sayın Genel Başkan’dan izin almadığım için konuşmak istemiyorum. MYK’dan sonra Sayın Genel Başkan’ın izni olursa birçok şeyi de sizlerle paylaşırız. CHP yoluna devam ediyor, CHP’de hiçbir sorun yok. Sadece ve sadece niye vekil olamadım diyen arkadaşlarımızın mücadeleleri olabilir. Buna da saygı duyarız. Ama bunu mümkünse televizyon kanallarında tartışmadan yaparlarsa daha çok saygı duyarız" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

"CHP örgütlerine güvenmiyor musunuz" sorusuna Tekin, "Güvenimiz sonsuz, CHP örgütlerine her zaman güveniriz" yanıtını verdi.

-"TÜRKİYE’NİN CHP’NİN BİRLİK VE BÜTÜNLÜĞÜNE İHTİYAÇ DUYDUĞU BİR DÖNEMDEYİZ"-

Tekin, CHP’de ideolojik bir tartışma olmadığını dile getirerek "Önümüzdeki günlerde Türkiye’nin önemli bir süreçte olduğunu göreceksiniz, Türkiye’nin CHP’nin birliğine bütünlüğüne ihtiyaç duyduğu bir dönemde partiyi zedelemenin hiç kimseye yararının olmayacağını herkesin bilmesi gerekiyor. Eğer burada bir eksik, bir sorumluluk varsa elbette hepimiz hesap veririz. Ama 4 aylık bir yönetime 20-25 yıllık sorunu çözememişsiniz, niye çözmediniz derseniz bu insafsızlık olur" diye konuştu.

-"YÜZDE 30 ALAMAZSAK İSTİFA EDERİM DEMEDİM"-

Tekin, seçim öncesi yaptığı "Yüzde 30 alamazsak istifa ederim" açıklamasının anımsatılması üzerine ise "İstifa söylemedim, onu izlediğinizde göreceksiniz. Özellikle kendi arkadaşlarımdan bu konuda eleştiri almak apayrı beni üzüyor. Siyasi partiler iddia koymaz mı? Siyasi partilerin amacı iktidar olmaktır. Maça çıkarken biz yenileceğiz diyen bir kaptan düşünebilir misiniz? Bu eleştirilerin hiçbiri doğru değildir. Ben yine aynı iddiaların arkasında olacağım. CHP bundan sonra yoluna devam edecektir. Göreceksiniz, önümüzdeki süreçte de büyüyen bir CHP göreceksiniz" diye konuştu.

Yarın yapmayı düşündüğü açıklamaların kurultay sürecini etkileyip etkilemeyeceğinin sorulması üzerine ise Tekin, "Süreç kongreyi filan etkilemez. Haksız eleştiriler, Sayın Genel Başkanımıza, bize gelen eleştiriler doğrultusunda Sayın Genel Başkanım izin verirse sizlerle paylaşırım, izin vermezse yapacak bir şey yok" dedi.

"KONUŞANLAR MİLLETVEKİLİ OLAMAYANLAR"

Konuşanlara bakınca milletvekili olamayan arkadaşlar olduğunu görüyoruz. Genel başkandan izin almadığım için konuşamıyorum. MYK'dan sonra sayın genel başkanın izni olursa birçok şeyi sizinle paylaşırız.

20 YILDA ÇÖZEMEDİNİZ

Örgütlere güvenimiz sonsuz. CHP örgütlerine her zaman güveniriz. CHP'de hiçbir ideolojik tartışma söz konusu değildir. 20-25 yıllık sorunu çözememişsiniz 4 ayda neden çözemedin derseniz insafsızlık olur."