Siyaset Gürsel Tekin'i 'Sav'dığını itiraf etti
Paylaş
Gürsel Tekin'i 'Sav'dığını itiraf etti

CHP Genel Sekreteri Önder Sav, Gürsel Tekin'in MYK'ya alınmama gerekçesini açıkladı

Kemal Kılıçdaroğlu’na en yakın isim olarak gösterilen eski CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin, Genel Başkan Yardımcılığı beklerken sürpriz bir şekilde partinin Merkez Yönetim Kurulu’na (MYK) alınmamıştı.

Haberin Devamı

CHP yetkilileri, Gürsel Tekin’in Yargıtay’daki ruhsat davası nedeniyle MYK’ya alınmadığını ifade etmiş, Önder Sav’ın kendisini tasfiye ettiği iddialarını yalanlamıştı. Ancak Önder Sav’ın ‘egedesonsoz.com’ sitesine yaptığı açıklamalar, Gürsel Tekin’in siyasi refleksleri nedenlerle MYK’ya alınmadığını ortaya koydu. İşte o röportajdan bir bölüm:

‘Baykal geri dönmez’

Soru: Bundan sonra Deniz Baykal’ın parti içinde bir muhalefet ya da hizip yaratıp tekrar dönmesi mümkün mü? Çünkü Meclis’e gelmeye başladığını görüyoruz. Önder Sav: Deniz Baykal birden bire köşesine çekilecek türden bir siyasetçi değil. Baykal, iddiası olan, söyleyeceklerinin bitmediğini düşünen bir siyaset adamıdır. Milletvekilliği görevi gereği bir takım şeyleri yapacaktır. Ama ben onun Altan Öymen’in genel başkanlığı döneminde yaptığı gibi, tekrar bu yarışta olacağını sanmıyorum.

Haberin Devamı

‘Sorumsuz soytarılar’

Soru: CHP’de bir yanda Deniz Bey’den emir aldığını iddia eden belediye başkanları, vekiller, MYK üyeleri, diğer yanda sizinle siyaset yapanlar vardı. Önder Sav: Hatta, hatta bir takım sorumsuz soytarılar... İsim vermiyorum, sen kim olduğunu anlamışsındır. Soru: Sonuçta genel başkancıgenel sekreterci diye bir ayrım kalmadı. Tasfiye edilenlerin durumu ne olacak? Önder Sav: Tasfiye edildiğini düşünenlerin örgütte gücü yok. 17 kişi kalmış MYK’da. O arkadaşların kurultayda oy kullanan 1250 delege içinde toplam delege sayısı 150’yi geçmez.

‘Süreci okuyamadılar’

Soru: Örgütte gücü olmadıkları için mi tasfiye oldular diyorsunuz? Önder Sav: Hayır. Süreci iyi okuyamadıkları ve genel başkan adayına ters düştükleri için tasfiye oldular. O genel başkan adayı, kendisiyle ters düşenleri tekrar MYK’da görmek ister mi? Merhum Ecevit’in İsmet Paşa’ya karşı kullandığı bir cümle vardı: ‘Benim İsmet Paşa’yı tasfiye ettiğimi söylüyorlar. Oysa ki siyasette insan kendi kendini tasfiye eder.’ Ben de o sözü çok severim.

‘Yanlışlarının karşılığı’

Soru: Peki Gürsel Tekin MYK’ya alınmayarak tasfiye mi edildi? Kurultay gecesi ikinci liste hazırlama çalışmalarını biliyoruz. Önder Sav: Siyasette her yanlışın bir karşılığı vardır. Eğer Gürsel Tekin, Kılıçdaroğlu’nun adaylığına hemen sahip çıkıp, son gece o hareketi yapmamış olsaydı bugün çok farklı yerlerde olabilirdi. Soru: CHP’deki bu süreçte genel başkan olma imkanınız varken, örgütteki gücünüzü kendi adınıza kullanma imkanınız varken, ikinci adam kalmayı yeğlediniz. Önder Sav: Benim önceliğim partinin çıkarı olmuştur hep.

Haberin Devamı