Spor Guti çocuklar gibi mutlu

Guti çocuklar gibi mutlu

Paylaş
Guti çocuklar gibi mutlu

Beşiktaş'ın İspanyol futbolcusu Guti, El Pais'e verdiği demeçte, "Beşiktaş'ta kendimi yeni ayakkabısını giymiş bir çocuk gibi hissediyorum. Bunun zevkini çıkarıyorum" dedi

33 yaşındaki İspanyol futbolcu Guti, 15 yıl formasını giydiği Real Madrid’den sonra Beşiktaş’a gelmesinin nedenini "Madrid’den artık ayrılmak, yeni bir macera yaşamak, yeni bir kültürü tanımak istiyordum.

Ayrılma kararı tamamen bana ait. Kariyerimde yeni bir döneme başlamak istiyordum. İtalya veya İngiltere’ye gidebilirdim, ama Türkiye çok çekici bir opsiyondu" diye açıkladı.

Beşiktaş’ta da en az Real Madrid’deki kadar taraftar baskısı olduğunu, ancak kendisini "daha rahat hissettiğini" vurgulayan Guti, "Beşiktaş’ta olmaktan çok heyecan duyuyorum. Benim için yeni olan Türk ligini ve Avrupa Ligi’ni kazanmak istiyorum" şeklinde konuştu.

"PAPARAZZİLERDEN YANA AVANTAJLIYIM"

Futbolun en iyi yanını "sokakta halkın gösterdiği sevgi", en kötü yanını da "özel hayatı rahat yaşayamamak" olarak tanımlayan Guti, "Futboldaki yıllarımı hep, söylediklerimi ya da yaptıklarımı takip edenlerle geçirdim.

İstanbul’da da çok rahatım diyemem, çünkü burada da paparazziler özel hayatımın etrafını sarmış durumda, ama bir avantajım var, Türkçe bilmediğim için beni rahatsız edemiyorlar, söylediklerini anlamıyorum" dedi.

İspanyol futbolcu, İstanbul’da kendisini en fazla "halkın sevgisi ve gösterilen ilginin" şaşırttığını belirterek, "Türk mutfağı da hoşuma gidiyor, özellikle et. Ama trafik tam bir kaos, deli gibi kullanıyorlar. Madrid’den özlediğim tek şey ise arkadaşlarım" ifadelerini kullandı.

Guti, her zaman kendisi gibi olmaya çalıştığını, hata yaptığında özür dilemeyi veya pişman olmayı bildiğini anlatarak, "Önemli olan her zaman kendin gibi olabilmek, açık ve samimi bir şekilde düşündüklerini söylemektir.

Futbolunla veya söylediklerinle her zaman herkesi memnun etmek çok zordur, ama en önemlisi başın dik yürümektir ve ben de öyle yaptım" dedi.

Öte yandan, Fenerbahçe derbisinde son dakikada attığı penaltı golüyle Beşiktaş’a 1 puan kazandıran Guti için İspanyol basını "takımını bu hafta kurtardı" yorumunda bulundu. Beşiktaş’ın Guti’den memnun olduğu ve şimdiye kadar 15 binden fazla "Guti forması" satıldığı da belirtildi.

Haberin Devamı