Spor Guti'nin yerine Sergio Canales

Guti'nin yerine Sergio Canales

Paylaş
Guti'nin yerine Sergio Canales

Guti'nin yerine Sergio Canales

İspanyol basını, Beşiktaş’a transfer olan Guti’nin Real Madrid’deki yerini dolduran futbolcu olarak Sergio Canales’i gösterdi.

Haberin Devamı

ABD’de sezon öncesi hazırlık kampını yapan ve El America’ya karşı oynadığı ilk hazırlık maçını 3-2 kazanan Real Madrid’te, yeni transfer Canales’in oyun stiliyle Guti’yi hatırlattığı belirtildi. Racing’den alınan 19 yaşındaki Canales’in, teknik direktör Jose Mourinho’nun ilk testini geçtiği yorumu yapılırken, "Santander’in sarışın çocuğu, Guti ve Van der Vaart’ın bir karışımı. Yeteneğini, doğallık, cesaret ve rahatlıkla geliştirmesini bildi" denildi.

El America karşısında takımının ilk golünü de atan Canales’in, 19 Yaş Altı Avrupa Şampiyonası’nda İspanya Milli Takımı’nda forma giymesine rağmen tatilini kısa tutup hemen ABD’de takım kampına katılması da övgüyle karşılandı. Canales’in özellikle Van der Vaart’ın durumuna göre bu sezon ilk 11’i zorlayacak bir isim olduğu vurgulandı.

Haberin Devamı

Öte yandan, Real Madrid’de Raul’un ayrılmasının ardından Cristiano Ronaldo "7" numarayı aldı. Manchester United’ta ve Portekiz Milli Takımı’nda "7" numaralı formayı giyen Ronaldo, Real Madrid’e geldiğinde bu numara Raul’a ait olduğundan "9" numarayı almıştı.

Bu arada, Real Madrid’in ABD kampında sakatlanan Kaka’nın durumunun ciddi olabileceği açıklandı. Sol dizinde menisküs sorunu olan Kaka’nın kampı terk ettiği ve bugün yapılacak testten sonra durumunun netlik kazanacağı bildirildi. Kaka’nın ameliyat olabileceği ve 2 ay sahalardan uzak kalacağı iddia ediliyor.

Şenhan Bolelli / AA