Hakan Çelik Güvenilir olmak
HABERİ PAYLAŞ

Güvenilir olmak

Haberin Devamı

Gezici Araştırma Merkezi, Türkiye genelinde halkın en çok güven duyduğu isimleri belirlemiş. Ülke çapında yaklaşık 9 bin kişiyle yüz yüze görüşülerek yapılan araştırmanın sonuçları dün açıklandı.

30 kişilik listede 12 gazeteci yer almış, bunlar arasında benim de adım var. 25 yıllık gazeteciyim. Meslek hayatımın büyük bölümü Doğan Grubu basın kuruluşlarında geçti.

Uzun süredir POSTA Gazetesi’ndeki yazılarım, Kanal D ve CNN türk’teki televizyon programlarımla kamuoyuna ulaşıyorum.

Gazetecilik hayatımda daima objektif, doğru ve tarafsız bir duruş ortaya koymaya çalıştım, hakkaniyetten ayrılmama gayret ettim. Türkiye ve dünya çapında ses getiren röportajlar gerçekleştirdim.

Buna karşın mesleğe yeni başlamış bir muhabir heyecanıyla işimi yapmaya devam ediyorum. En sert tartışmalarda bile yapıcı bir üslupla eleştiri getiriyor olmamdan ötürü bana bugüne kadar “Daha sert ol, masaya yumruğunu vur...” gibi şeyler söyleyenler oldu.

Tavrım hiç değişmedi. Bağırıp çağırmak yada insanları kavga ettirmek, polemikler üzerinden beslenmek benim tarzım değil. Türkiye’deki bütün kesimlerle görüşebiliyor, konuşabiliyor olmam belki de bu tercihimden ötürüdür.

CNN Türk’teki programıma en farklı görüşlerden insanlar geldi, fikirlerini paylaştı. Yazılarımda yada yayınlarımda hiç kimseye hakaret etmedim, aşağılayıcı bir dil kullanmadım.

Beni “Güvenilir” isimler arasında gören okurlara / izleyicilere teşekkürü bir borç bilirim. Böyle anılmak hiç kuşku yok ki beni çok daha sorumlu olmaya, daha fazla çalışmaya teşvik edecek.

Kurumlara duyulan güven konusunda ciddi erozyon yaşandığı bir ortamda kamuoyu bize güvendiğini dile getiriyorsa bunun gereğini yapmak hepimizin görevi olmalı.



Türk silahlı Kuvvetleri (tsK) Türkiye’de vatandaşların en fazla güven duyduğu kurumların başında gelmiştir.

15 Temmuz’daki darbe kalkışmasında ise maalesef TSK’nın içine yuvalanan kritik isimlerinin ihanet safında yer aldıklarını gördük. Silahlı Kuvvetler hızla bu isimleri tasfiye etti.

TSK şu anda yurt içinde ve yurt dışında terörle mücadele konusunda dikkat çekici bir performans gösteriyor. Asker arama-kurtarma çalışmaları ve insani projelerde de aktif.

Böyle bakınca asker ile geniş kesimler arasında oluşan güven sorununun yakında aşılacağını düşünüyorum.



Geçen zaman içinde en ağır güven kaybı yaşayan kurum, siyaset oldu. Son anayasa tartışmalarında TBMM’deki görüntüleri izleyince bu tablonun değişeceğine pek ihtimal vermiyorum.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder