Gündem Güvenlik uzmanı Mete Yarar’a silahlı saldırı

Güvenlik uzmanı Mete Yarar’a silahlı saldırı

Paylaş
Güvenlik uzmanı Mete Yarar’a silahlı saldırı

Güvenlik uzmanı Mete Yarar Kadıköy Suadiye’de iki kişinin silahlı saldırısına uğradı. Yarar saldırıdan yara almadan kurtuldu. Saldırının perde arkası ise ortaya çıktı

Güvenlik Uzmanı Mete Yarar silahlı saldırıya uğradı. Saldırı ile ilgili polis tarafından soruşturma başlatıldı. Olayın bir terör saldırısı olmadığı tespit edildi. Mete Yarar’a, mimar olan oğlunun alacağı için gittiği kafeteryada borçlular tarafından 6 el ateş edildiği tespit edildi. Yarar’ın da silahıyla karşılık verdiği öğrenildi.



Kadıköy Suadiye’de yaşanan olayda, polis kaynakları, görgü tanıklarının ifadesine göre Mete Yarar’ın önce iki kişiyle tartıştığı bilgisini verdi. Tartışma sırasında iki kişinin silahlarını çekerek Mete Yarar’a doğru ateş ettikleri, Mete Yarar’ında silahını çekerek onlara karşılık verdiği belirtildi. Emniyet yetkilileri ilk alınan bilgiye göre olayın bir terör saldırısı olmadığının değerlendirildiğini söyledi.



PERDE ARKASI BELLİ OLDU

Yarar’a silahlı saldırı soruşturması sürüyor. Edinilen ilk bilgilere göre, olay bir terör saldırısı değil...

Güvenlik uzmanı Mete Yarar’ın oğlunun Suadiye’de bulunan mimarlık ofisinde eski ortağından alacağı olduğu tespit edildi. Buna karşılık borçluların 2 adet 40 bin, 1 adet de 20 bin liralık senet verdikleri öğrenildi. Olay günü sabah saatlerinde arayan borçlular, parayı vereceklerini ve senetlerin getirilmesini istedi.

Oğlu yerine buluşmaya kendisi giden Mete Yarar, iki kişiyle bir süre görüştü. Bu sırada şüpheliler senetleri görmek istedi. Mete Yarar’ın elinden senetleri alan şüphelilerin, masadan hızla kalkarak kaçmaya kalktıkları, bu sırada birinin silahını çekerek 6 el ateş ettiği tespit edildi. Mete Yarar’ın da kovalamaca sırasında iki el havaya ateş ettiği belirlendi.

Olaydan sonra Mete Yarar’ın Kadıköy İlçe Emniyet Müdürlüğünde ifadesi alındı. Kimlikleri tespit edilen kaçan iki şüphelinin yakalanması için çalışmalar titizlikle sürdürülüyor.

TWITTER'DAN AÇIKLADI

Olayı Twitter adresinden duyuran Mete Yarar, “iki kişiydiler, ateş açtılar. Ben de zaten silahımla karşılık verdim. Bunun üzerine kaçtılar. Polis çalışma başlattı” dedi.

Yarar; saldırının neden gerçekleştirilmiş olabileceğine ilişkin ise, “Farklı bir sebep var ancak şimdilik durum net değil” dedi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından olaydan sonra kaçan kişilerin yakalanması için çalışmaların devam ettiği, olayın çok yönlü soruşturulduğunu söyledi.



METE YARAR KİMDİR?

1967 yılında Samsun’da doğan Mete Yarar, 1984 yılında Kara Harp Okulu'ndan piyade teğmen olarak mezun olduktan sonra, 20 yıl boyunca silahlı kuvvetlerin çeşitli birimlerinde görev yaptı. En son görev yeri olan Özel Kuvvetler Komutanlığı’ndan binbaşı rütbesinde iken 2004 yılında kendi isteğiyle ayrıldı. Mete Yarar, TSK’da görev yaptığı zaman diliminde 10 yılı aşkın bir süre Doğu ve Güneydoğu’da hizmet etti ve sınır ötesi operasyonlarda yer aldı. Yarar, halen güvenlik uzmanı olarak çalışıyor ve basın kuruluşlarında analizler yapıyor.