Gündem 'Güzel kadın'lı hırsızlık çetesi

'Güzel kadın'lı hırsızlık çetesi

Paylaş
'Güzel kadın'lı hırsızlık çetesi

Çökertilen hırsızlık çetesi, güzel kadınları apartman dairelerine yollayıp, boş olduklarını tespit ettikten sonra soyuyordu

Başkent Ankara’da, yılbaşından bu yana 35 hırsızlık olayına karıştıkları iddia edilen 9 zanlı yakalandı. Zanlıların hırsızlık olayında güzel kadınları kullanıp, onlara daireleri kontrol ettirdikten sonra soydukları ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Bir ihbarı değerlendiren Ankara Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri Çankaya, Yenimahalle, Altındağ ve Etimesgut ilçelerinde eş zamanlı olarak operasyon düzenlendi.

Yaklaşık bir aylık bir çalışmanın ardından ekiplerin gerçekleştirdiği operasyonda başkentte, yılbaşından bu yana 35 ayrı hırsızlık olayına karışan S.C, Z.O, S.Ö, D.Y, İ.P, M.C.E, F.G, M.T. ve Y.K. yakalandı.

Zanlıların ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda çalıntı olduğu tespit edilen çok sayıda ziynet eşyası, laptop, plazma TV, silah, çeşitli elektronik eşya, nakit para ile hırsızlık sırasında kullanılan ekipman ele geçirildi.

Zanlıların hırsızlık yöntemi ise şaşkınlık yarattı. Zanlıların hırsızlık yapacakları dairelere önce güzel kadınları gönderip kontrol ettirdikleri, dairenin boş olduğunun anlaşılmasının ardından dairelerin kilitlerini özel aparatlarla açarak hırsızlık olayını gerçekleştirdikleri öğrenildi. Emniyetteki sorgulamaları tamamlanan zanlılar adliyeye sevk edildi.

Haberin Devamı

Fevzi KIZILKOYUN – ANKARA / DHA