Gündem Güzel Sanatlar Lisesi'ne tahliye

Güzel Sanatlar Lisesi'ne tahliye

Paylaş
Güzel Sanatlar Lisesi'ne tahliye

İstanbul Kadıköy'deki Özel Moda Mimar Sinan Güzel Sanatlar Lisesi kira ödenmediği belirtilerek tahliye edildi

Faruk Yalçın, Dr. Esat Işık Caddesi, Şifa Sokak, 128 numaradaki 3 katlı köşkünü Özel Moda Mimar Sinan Güzel Sanatlar Lisesi’ne kiraya verdi. İddiaya göre Faruk Yalçın'ın ölümünden sonra okulun Yönetim Kurulu Başkanı Esen Murat Özteke kirayı ödemedi.

Faruk Yalçın'ın çocukları Süreyya Yalçın ile İsmail Yalçın, 2007 yılında Kadıköy Adliyesi'nde dava açtı. Kadıköy 1. Sulh Hukuk Mahkemesi tahliye kararı verdi. İki kardeşin avukatları Cuma günü okula gelerek tahliye işlemini başlatmak istedi. Ancak okul yönetimi ve velilerin girişimleri ile tahliye işlemi durduruldu.

Bugün yaklaşık 40 polis ve 3 kamyonet ile okula gelen avukatlar tahliye işlemini başlattı. Okul yönetimi binadan çıkarılan tüm eğitim malzemelerini, okul binasının hemen karşısında bulunan boş bir köşke geçici olarak koydu.

Özel Moda Mimar Sinan Güzel Sanatlar Lisesi avukatı Abdurrahman Tokgöz ise “Tahliyeyi durdurmak için müracaatımızı yaptık. İhtiyati tedbir kararı çıkarıldı. Ancak duruşma hakimi geçen hafta ihtiyati tedbir kararını kaldırarak tekrar tahliye kararı verdi. Bu durumun hukuksuz olduğunu düşünüyorum” diye konuştu.

Bazı öğrenciler durumlarının Türk Sineması'nın klasiği Hababam Sınıfı'nı hatırlattığını söyledi. Bir öğrenci “Biz de Hababam Sınıfı gibi ormanda göreceğiz artık derslerimizi” dedi.

Ömer ERDEM/İSTANBUL (DHA)