Beden Sağlığı Güzelleşeyim derken sağlığınızdan olmayın!

Güzelleşeyim derken sağlığınızdan olmayın!

Paylaş
Güzelleşeyim derken sağlığınızdan olmayın!

Uzmanlar, kadınları güzellik uğruna her duyduklarına itibar etmemeleri konusunda uyarıyor

İzmir’deki Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi dermatoloji uzmanı Dr. Cengiz Bıçakçı, kadınları, güzellik uğruna, her duyduklarına itibar edip, paralarını sokağa, sağlıklarını tehlikeye atmamaları konusunda uyardı.

Dr. Cengiz Bıçakçı, Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Konak Belediyesi’nin, Türkiye Tanıtım Araştırma Demokrasi ve Laik Oluşum Vakfı’nda (TÜLOV) düzenlediği, halk açık ’Kozmetikte Ne Doğru Ne Yanlış’ konulu seminere konuşmacı olarak katıldı.

Dr. Bıçakçı, kadınlara, güzellik uğruna paralarını sokağa, sağlıklarını tehlikeye atmamaları uyarısında bulundu. Gençleşme, epilasyon, zayıflama, incelme hizmeti ve kozmetiği alanların, bilimsel mantık çerçevesinde düşünüp, sunulan yöntemlerin etki ve yan etkilerini iyi değerlendirmesi gerektiğini belirten Bıçakçı, "Yoksa kişiler zaman, para ve umut kaybına uğrayabilir.

Doğru kozmetik saç, deri ve tırnağın korunmasına bağlı hijyenik bir konudur. Abartmadan ve çok harcama yapmadan sağlıklı kalınabilir" dedi. Bıçakçı, saç bakımında, dökülen saç yerine gelmiyorsa, dökülme fazlaysa mutlaka ilgili hekime gidilmesi gerektiğini belirterek, "Bu tür tedaviler hekim kontrölünde yapılmalı. Bu bir dermatolojik hastalıktır.

Kozmetik saç tedavi etmez, saç çıkarmaz. Eczanelerde çeşit çeşit saç reklamı yapan mucize afişler görürsünüz, kime inanacağınızı şaşırsınız. Tabii ki böyle durumlarda bilimsel düşünceye inanıp, bilimsel mantığı unutmamak lazım.

Bize dayatılan ne varsa mantığımızla karşı koyacağız" diye konuştu. Dr. Cengiz Bıçakçı, kadınların en büyük sorunlarından biri olan tüylenmeye karşı epilasyon konusuna da değinerek, "İğneli epilisyon en etkili epilisyondur.

Lazerli epilisayonların yan etkileri oluyor. Ayrıca çok su içerek kimse zayıflayamaz, çünkü suyun kalorisi sıfırdır. Zafılamak için yürüyüş, egzersiz yapacaksınız. Yattığı yerde radyo dalgaları ile zayıflamaya çalışanlar var. O zaman baz istasyonun altına yatalım vucudumuzun her yarına cep telafonlarını saralım, ne farkı var" dedi.

Bıçakçı, bir yandan ozon terapisi, diğer yandan çamur, zayıflatıcı kremlerden, ’Bir alana bir bedava’ bombardımanıyla kadınların sömürüldüğünü belirterek şunları söyledi:"Artık global kapitalizm silah yerine, alın işe yaramayan kozmetiği, ’yeter ki kazanalım’ diyor. Güneşlenmek intihar, solaryum cinayettir. İnsanlar bakım ürünlerini abartmadan kullanmalı. Bu konuda, makyaj malzemesi çeşitleri var. Güneş koruyucuları cilde uygun

2

Haberin Devamı