Cumartesi Postası Güzelliğe boşuna kafayı takmayın

Güzelliğe boşuna kafayı takmayın

Paylaş
Güzelliğe boşuna kafayı takmayın

Erkeklerin güzellik anlayışı konusundaki yanılgıları ortaya çıkarmak üzere kollar sıvandı. KızlarSoruyor.com, kadın-erkek üyelerini kapsayan bir anket yaptı. Buna göre, erkekler, kadınların sandığı gibi sadece dış görünüşe önem vermiyor. Hatta erkek için karakter, güzellikten önemli

KızlarSoruyor.com erkek katılımcılara “‘Kadınlar, erkeklerin güzellik konusunda böyle düşündüğünü sanıyor ama hiç de öyle değil’ dediğiniz inanışlar nelerdir?” sorusunu yöneltti. Sonuçta, erkeklerin kadın güzelliğine bakışı ortaya çıktı. İşte klişeler ve kadınlar ile erkeklerin bu konudaki görüşleri...

Haberin Devamı

“Erkekler sadece dış görünüme önem verir”

Bu klişeye hem kadınlar hem erkekler karşı çıktı. Ankete katılan toplam 3203 kişinin yüzde 38’i “Erkekler sadece dış görünüşe önem vermez” dedi. Bazı üyeler ise ilk etapta erkeklerin de kadınlar kadar dış görünüşe önem verdiğini, ancak sonra duyguların ve düşüncelerin ön plana çıktığını söyledi.

“Sevgilim makyajsız görürse benden soğur”

Yüzde 20 oranla, bir diğer doğru bilinen yanlış da bu. Erkeklerin ezici çoğunluğu “Kadınların kişisel bakımına özen göstermesi yeterli” dedi. Büyük bir bölümü de doğallıktan yana olduğunu ifade etti. Erkeklere göre, erkek makyajsız gördüğü sevgilisinden soğuyorsa o ilişkiden bir “cacık” olmaz. Hatta bazı erkeklere göre kadın tanışmadan itibaren erkeğin karşısına boya küpü gibi çıkarsa ve makyajlı haliyle doğal hali arasında uçurum varsa, erkek soğuyabilir bile.

Haberin Devamı

“Erkekler sadece zayıf kızları beğenir”

Bu genellemenin aslında kişisel bir şey olduğu ortaya çıktı. Şişman-zayıf kavramının tanımı kadar, bu tanımlamaya uyan tiplerden hoşlanmak da bireysel bir tercih olarak değerlendirildi. Bu nedenle anketi yanıtlayanların yüzde 15’i bu ifadeye ‘yanlış’ dedi.

“Yeterince güzel değilim kimse bana âşık olmaz”

Bu önermeyi doğru bulan pek fazla erkek çıkmazken, kadınların bu konuda daha hassas oldukları anlaşıldı. Yüzde 13 oranla erkekler bu önyargıya katılmadı. Erkeklere göre, güzellik başta etkilese de sonradan kadının karakteri, davranışları, konuşması gibi şeylerdeki iticilik güzelliğin önüne geçebiliyor. Kimi erkeğe göre de kalp severse göz de beğeniyor; önemli olan frekansların uyuşması.

“Arkadaşları arasında benden güzel bir kız var. O kız ilişkimiz için tehdit”

Yüzde 14’lük bir oranla erkekler bu tutumdan hiç hoşlanmıyor. Çünkü bu önermede kıskançlık ve önyargı hissediyorlar.