İnci Soydan Güzelliğinize yoğurt mayalayın
HABERİ PAYLAŞ

Güzelliğinize yoğurt mayalayın

Haberin Devamı

Yoğurdun sağlığa olan faydaları asırlardır bilinir. Özellikle Türk toplumunda yeri daha özeldir. Günümüzde pek çok çeşidini market raflarında görsek de yine en sağlıklısı evde doğal sütle mayalanandır. Bu sağlık kaynağı, doğal olarak cilt için de oldukça faydalıdır.

Cildiniz çok kuruysa;
Malzemeler:
1 tatlı kaşığı yoğurt suyu,
1 çay kaşığı iyice dövülmüş pirinç,
1 çay kaşığı zeytinyağı.

Yapılışı:
Tüm malzemeyi karıştırıp, yüzünüze dairesel hareketlerle masaj yapın. Bu işlemi 5 dakika kadar yaptıktan sonra cildinizi durulayıp, kurulayın.

Peelingin ardından;

1 tatlı kaşığı yoğurt, 1 çay kaşığı bal ve 1 tatlı kaşığı susam yağını karıştırıp, ince bir tabaka halinde yüzünüze ve dekoltenize sürünüz. 15-20 dakika beklettikten sonra ılık suyla yıkayıp cildinize nemlendiricinizle masaj yapınız.

KURULUK GÖZLE GÖRÜLÜR BİR ŞEKİLDE...

Bu ikili uygulama sayesinde cildinizdeki kuruluk ciddi anlamda giderilecektir. Yoğurdun içeriğindeki kalsiyum cildinizi nemlendirirken, anti-bakteriyel özelliği de cildin dış etkenlere karşı korunmasını sağlar.

Cildiniz yağlıysa;
Yine yukarıdaki peelingi uyguladıktan sonra; 1 tatlı kaşığı yoğurt, 1 çay kaşığı pişirilmiş toz kil, 1 çay kaşığı yaş maya. Tüm malzemeleri karıştırıp göz çevreniz hariç yüzünüze uygulayın. 15-20 dakika beklettikten sonra yıkayıp, nemlendiricinizle masaj yapın .

Kilin yağı emme ve yoğurdun yatıştırma özelliği sayesinde cildinizdeki fazla yağlanma ortadan kalkacaktır.

Her cilt tipi için çok faydalı olan yoğurdu, güzellik malzemelerinizin en baş sıralarına yerleştirebilirsiniz. Hem ekonomik hem de uygulaması kolay olan bu tarifler cildinizin ışıltısını ve canlılığınız arttıracaktır.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder