Tuğçe Özcan Güzellik algısında tabuları yıkan 3 isim
HABERİ PAYLAŞ

Güzellik algısında tabuları yıkan 3 isim

Haberin Devamı

Her yerde yazmaktan, her ortamda söylemekten bıkmıyorum. “Tek bir tane güzellik tanımı yok!” Ama biz güzeli ifade ederken, onun etrafına net bir çizgi çekmeye çok alışmışız.

Çok standart kalıplarımız var. Burun kemersiz olacak, dudak kalın olacak, tenler bronz, vücut ince.

Saç konusu ise tam bir kaos! Bugün hala çok bilgili, binlerce takipçisi olan ve güzellik konusunda tüyolar veren isimler bile ne yazık ki kendi güzellik algılarını takipçilerine dayatmaya çalışıyor. Kendi gözlerini tırmalayan şeyleri acımasızca eleştiriyor.

Güzel kime göre, neye göre güzel?

Standartları kim belirliyor?

Kuralları kim çiziyor?

İşte güzellik algısındaki ezberleri değiştiren, son günlerde yakın markajımdaki 3 isim ve klişelere kafa tutan özellikleri…

Güzellik algısında tabuları yıkan 3 isim

Elçin Sangu ve beyaz teni

Elçin Sangu ekranlara çıktı çıkalı otobrozan satışlarında düşme, solaryum merkezlerine talepte bir azalma görülmüş olmalı.

Güzelliğin ille de bronzluk olduğunu düşünenler için Elçin Sangu’nun bembeyaz mermer gibi cildi mükemmel bir emsal oldu. Bizlerin de bebek yağına bulanıp güneşin altında saatlerce yattığımız yıllarımız vardı, yalan yok. Ama gençtik, cahildik. Şimdiyse kadınlar güneşin zararlarının farkında olsa da bronz tenini çekiciliğinden vazgeçememiş durumda. Çünkü bronzluk ciltteki küçük kusurları kapattığı için daha koyu cilt renginde, kendimizi daha iyi hissediyoruz. Oysa cildiniz temiz ve sağlıklı olduktan sonra, inanın kendi renginde de çok güzel.

İyi bir temizlik, güçlü nemlendirme, sigarasız bir yaşam, eğer ihtiyaç varsa gözenek ve sivilceler için doğru tedavi ile sizde mermer gibi pürüzsüz bir cilde sahip olabilirsiniz. İyi görünmek için gençliğimizi ve pigmentlerimizi güneşin altında kurban etmemize gerek yok.

Kalın patlara, nefes almayan örtülmüş ciltlere inat, bir şeftali allık yeter diyorum!







Özge Özpirinççi’nin doğal saç ve kaşları

Bir mikropigmentasyon akımı başladı ki sormayın. Aslında ihtiyaç sahibi olanlar için mükemmel bir buluş bu. Benim gibi lise yıllarında kaşlarını tek sıra alarak kurban edenlere hızır gibi yetişti bu uygulama.

Çünkü kalın kaş yüzü çok daha fresh, çok daha canlı gösteriyor. Ancak ihtiyacı olan da, olmayan da yaptırmaya başlayınca, bir süre sonra herkes aynı kaşlara sahip olmaya başladı. Özge Özpirinççi ise hafif seyrek dağınık kaşları ile kesinlikle bu akıma kafa tutuyor. Aynı tip kontür kaş yerine, enerjisi yüksek bir bakış ve hafif bir göz makyajı ile özgünlüğünü ilan ediyor. Zaten kaş yaptırmayan bir Beren Saat kaldı bir de Özge.

Güzellik algısında tabuları yıkan 3 isim

Özge’nin saçları ise eminim yola gelene kadar onu çok yoruyordur. Çünkü hem gür, hem de dalgalı saçları var. (Maşallah diyelim) Zaten o da saçlarını dize getirmek için uğraşmıyor. Onu çoğunlukla doğal dağınık bukleleri ve iri dalgaları ile görüyoruz. İyi görünmek için ille de her sabah fön çektirmenin gerekli olmadığını gösteriyor. İyi görünmek; iyi hissetmek ve pozitif düşünmekle başlar. Özge’de bu pozitif imajın hakkını veriyor bence.

Serenay Sarıkaya ve değişken stili

Hayat tek bir saç modelini, tek bir makyaj stilini, aynı tip giyimi bir ömür sürdüremeyecek kadar değerli bence. Serenay Sarıkaya’nın bukalemun gibi farklı tarz ve stillere sağladığı uyumuna bayılıyorum. O saçlar bir gün dağınıksa, ertesi gün balerin topuzu. Bir gün yandan ayrıldıysa ertesi gün ortadan ayrılıyor. Bir gün gözlere dumanlı makyaj yapıyor, bir gün sadece kırmızı ruj sürüyor. Davetlerde bazen çok havalı, bazen çok maskülen.

Güzellik algısında tabuları yıkan 3 isim

Ama taşıdığı her şeyi mükemmel bir uyumla kendisiyle bütünleştiriyor. Yüzündeki küçük estetik cerrahi işlemler o kadar dozunda ki, hiçbir zaman kendisinden daha öne çıkmıyor. Zaten “güzel” ve “doğal” kavramlarının birbiri ile zıt anlamlı olmadığını çok iyi ispatlayan bir yüzü var.
Serenay hep aynı çizgiden giden ve yenilikleri reddeden anlayışlara müthiş bir enerjiyle karşı çıkıyor.

Neleri iyi taşıdığınızı, hangi renk ve stillerin içinde kendinizi mutlu hissettiğinizi bulun. Basma kalıp kopyala-yapıştır güzellik anlayışları yerine, kendi kurallarınızı yazın. Hayat; her gün aynı sen olmak için çok kısa gerçekten.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder