Magazin Güzellik kraliçesi Shwe Eain Si tacını kaybetti. Sebebi ise...

Güzellik kraliçesi Shwe Eain Si tacını kaybetti. Sebebi ise...

Paylaş
Güzellik kraliçesi Shwe Eain Si tacını kaybetti. Sebebi ise...

Tacını kaybeden güzeller arasına Myanmar güzellik kraliçesi Shwe Eain Si de katıldı

Myanmar güzellik kraliçesi Shwe Eain Si, Arakan Rohingya Ulusal Kurtuluş Ordusu'nu (ARSA) sivil halka zulmeden bir örgüt olarak tanıtan bir videoyu paylaşınca güzellik tacını kaybetti. Si'nin geçen hafta Facebook'ta yayınladığı video, Rohingya Müslümanları nedeniyle yaşanan insanlık krizini görmezden gelerek, dünya gündemindeki konu hakkında taraflı ve suçlayıcı niteliğe sahip olmakla eleştirildi.

Independent'ın haberine göre yetkililer 19 yaşındaki Shwe Eain Si'nin tacının elinden alındığını doğrularken, videonun bununla bir ilgisi olduğuna dair iddiaları reddetti.

Hello Madam adlı medya grubu ise yaptığı açıklamada, Si'nin, eğitimine dair kanıt sunmakta başarısız olması ve Vietnam gezisine yeterince hazırlanmaması da dahil, ‘güzellik yarışması adayına uygun olmayan tutumlar sergileyerek' kontratı ihlal ettiği için unvanının elinden alındığını belirtti.


Miss Turkey 2017 birincisi Itır Esen'in tacı geri alındı


Si ise başka bir Facebook paylaşımında suçlamaları reddetti. Hello Madam'ın direktörü Soe Yu Wai ise BBC'ye yaptığı açıklamada kararın video yayınlanmadan önce alındığını dile getirdi.


ITIR ESEN'İN DE TACI ALINMIŞTI


Türkiye çapında 22 Eylül'de düzenlenen Miss Turkey 2017 adlı güzellik yarışmasında birinci seçilen Itır Esen, 15 Temmuz darbe girişiminin birinci yıldönümünde, Twitter'da paylaştığı bir mesajla gündeme gelmişti. Bu mesajında 15 Temmuz şehit ve gazilerine hakaret ettiği ileri sürülen Esen'in birincilik tacı, Miss Turkey organizasyon yetkilileri tarafından geri alınmıştı.

Haberin Devamı